88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חצילים ממולאים בשר

חצילים ממולאים בשר

חצילים ממולאים בשר

 

לפי סרטון 

2 חצילים מאורכים ויפים, שטופים היטב, לקטום קצוות, לא לקלף!

לחצות כל חציל לאורכו , ושוב כל חלק לשני חצאים,

לוקחים 1/4 חציל ומניחים (עם החלק החתוך כלפי מעלה), בין שתי ידיות ארוכות של כפות עץ,

עושים  4 חתכים אלכסוניים על פני כל חציל ליצירת מעוינים למילוי, (XXXX), חותכים עד כפות העץ ולא עד הסוף,

 

ממלאים קערה במים + כפית מלח ומשרים את החצילים כ- 20 דקות,

מניחים עליהם צלחת עם משקולת (בקבוק קטן מים מינרלים למשל, או קופסת שימורים גדולה),

כדי שישרו כולם במי מלח,

בקערה נפרדת: מערבבים את חומרי מילית הבשר 

250 גר' בשר בקר טחון

1 בצל מגורד על פומפיה דקה,

3 - 4 שיני שום כתושות,

 לתיבול: מלח, פלפל, פפריקה ,

1 ביצה

לערבב היטב ולהוסיף 2 - 3 כפיות קמח (כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי) צריך להיות סמיך,

************

*הערה שלי א.ש.:

את תערובת הבשר הכנתי כמו לקציצות, עם פטרוזליה קצוצה + בצל קצוץ דק + שום כתוש + ביצה + כורכום +פלפל +מלח ומעט מאוד פירורי לחם

*************

לוקחים 1/4 חציל, וממלאים במילית הבשר לפי סימון החריצים (לא לדחוס יותר מדי שישמור על הצורה, שלא יתפוצץ בהמשך), 

לחמם שמן במחבת ולטגן כל חציל עם הצד הממולא מטה, כ- 10 - 15 דקות,

 

כאשר הצבע זהוב שחום, להפוך לצד שני בעדינות, ולטגן עד הזהבה,

 מוציאים מהמחבת לסיר עם הרוטב, 

לרוטב: 

200 מל' מים,

 2 כפות רסק עגבניות,

 2 כפיות שמן,

 מלח וסוכר לאיזון טעמים,

 לערבב הכל יחד. 

לצקת את הרוטב לסיר בישול שטוח שיכיל את כל החצילים,  

 

 

מסדרים  ברוטב את החצילים המטוגנים, עם המילית כלפי מעלה, סוגרים עם מכסה,

מבשלים כ- 15 - 20 דקות , אש נמוכה בינונית, בעבוע קל בסיר שהחציל לא יתפרק. 

לטעמי החציל בשלב זה לא היה רך ומבושל מספיק, נתתי לו עוד זמן בישול כ- 10 דקות ויותר, והמשכתי בבישול בתנור  ראו הערה בהמשך

 

*הערה שלי א. ש.: זריתי על החצילים מעט מלח גס, הכנסתי את הסיר+מכסה לתחתית התנור 200 מעלות,

עד שהחציל התרכך דיו לטעמי, מדי פעם הרטבתי ברוטב,

הרוטב הצטמצם, החציל התרכך, וכל התבשיל קיבל צבע עמוק יותר, בטעם  מוסקה מצוינת  

 המלצת הסרטון: להגיש בצלחת מנת חציל  עם אורז לבן ופרוסות מלפפון ירוק 

*הערות והארות:

 השתמשתי בחצילים בגודל בינוני  וחציתי אותם, המשכתי לפי המתכון (שימו לב להערות),

בהגשה כל אחד חתך לעצמו כמה שרצה. 

 נשארה לכם מילית בשר? הכינו ממנה קציצות   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארו לכם חלבונים?

אימון וחיטוב ירכיים 

תרגילים לבטן ולמתניים

קיפול מפיות שולחן

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת