1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגת תאנים הפוכה ו/או מאפינס תאנים הפוכות ללא סוכר

30/07/2019

החומרים הדרושים:

לבצק:
כ-1.5 כוסות קמח כוסמין לבן או מלא
1/2 שקית אבקת אפייה
1.5 כוס סוכרלוז
1/2 כוס שמן זית
קליפה מגורדת+מיץ מלימון שלם
5 ביצים

לתאנים:

כ-10 תאנים חצויות או פרוסות
2-3 כפות סירופ קוקוס
2-3 כפות סירופ אגאבה
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

משמנים תבנית עגולה 22 או 24 , או תבנית מאפינס. אם מכינים את שניהם יש להכפיל כמויות.

מערבבים בצלוחית את הסירופים עם מיץ לימון. טובלים כל פרוסת תאנה ברוטב שנוצר ומניחים על תחתית התבנית העגולה ו/או בתבנית המאפינס.

בקערת המיקסר מערבבים ביצים עם סוכרלוז ושמן ומעבדים היטב לקרם אחיד. מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ ואת הקמח +אבקת האפייה בפעמיים שלוש. לא בוחשים יותר מידי.

יוצקים את העיסה מעל שכבת הפירות. אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת. זמן אפייה של המאפינס כמובן קצר יותר. כ-15 דקות אבל כדאי להשגיח ולבדוק.

מוציאים מהתנור ומצננים מעט. שמים צלחת הגשה גדולה יותר מקוטר התבנית והופכים בזהירות. לגבי המאפינס - משחררים כל עוגייה בזהירות ובעזרת כף הופכים אותה ומניחים על מגש.

מטפטפים על העוגה מעט מהסירופ וכן על המאפינס. משהו משהו...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת