11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גלית מספרת

שוק האוכל של בקעת הנדיב - חגיגת הסיום של פסטיבל הסרטים הבינלאומי "ימים של קולנוע" (25/7)

שוק האוכל של בקעת הנדיב - חגיגת הסיום של פסטיבל הס...

בקעת הנדיב ובליבה בנימינה וגבעת עדה הפכה בשנים האחרונות לאימפריה קולינרית עם סצנת אוכל שלא תבייש ערים גדולות. בתי עסק רבים ומגוונים מציעים עושר קולינרי למטיילים ותיירים שזוכים לעבור במושבות הברון.

מסעדות איטלקיות, יפניות, אוכל ים תיכוני, מאפייה ששמה יצא למרחוק, דיינר אמריקאי ופסטות בעבודת יד - כל נקודות החן הקולינריות של המושבות בנימינה- גבעת עדה, יתקבצו בערב אחד ב-25/7, לשוק אוכל עשיר שיחגוג את סיומו של פסטיבל הסרטים "ימים של קולנוע" שמתקיים במושבות זו הפעם השלישית ונחתם ביום שכולו מוקדש לאוכל וכולל סרטים, סדנת אומן, מופע מלח ים של הילה אלפרט והזמר שי צברי וכמובן שוק אוכל עם תוצרת מקומית.

כך תוכלו לפגוש את:  ניניז השוכן במרכז מסחרי קטן בבנימינה. צח ניני, בחור צעיר רק בן 24, מגיש את השילוש הקדוש : פלאפל, סביח ובוריק.  דרך העצמאות 74 בנימינה, 050-4257527, ראשון-חמישי 20:30-11:00, כשר ללא תעודה

חומוס יוסף - שתחילתו בפרדס חנה השכנה, המייצר את החומוס על פי מתכון מקורי שמתבסס על שיטת ההכנה של הממרח המקסיקני - פריכולס. מדי יום מציעים כאן גם סירים עם אוכל ביתי: קובה סלק, קוסקוס, מנסף אורז ופטריות, מוסקה, מפרום, קציצות או ממולאים, שקשוקה וסמבוסק ממולא בפלאפל . האסיף 31 בנימינה, 04-6970057‏, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:30-9:00, כשר

פסטה׳לה - מסעדה איטלקית קטנה ונעימה שהוקמה לפני שש שנים על ידי שני האחים - קובי ויצחק גולן. בתפריט 17 סוגים של פסטה טרייה אותה מייצרים במיוחד עבור המסעדה, מגוון של פיצות וכן מנות ספיישל שמשתנות בכל שבוע, כמו ״מוסר לימונענע״ על פפרדלה עם ארטישוק ובצל ירוק, פילה דניס שמוגש עם ״בטטה מדורה״ וסלט עלים טריים. לראשונות מציעים בין השאר פולנטה מעולה שמוגשת בכלי זכוכית עם תערובת פטריות, כמהין ופרמז׳ן  השריג 2 בנימינה, 077-2011115‏, ראשון-חמישי, 11:00 - 23:00 , לא כשר

קרוסטה - בר פיצות, בירות וקוקטיילים הנמצא בבעלות האחים גולן (הבעלים של "פסטה׳לה" ) המפעיל במקום טאבון ענק שעובד על עצים, ממנו יוצאות פיצות דקיקות וקריספיות במיוחד. ישנה אפשרות בחירה בין פיצה דקה לבין פיצה "דקה דקה", פיצה ללא גלוטן שעשויה מקמח תירס, קמח סויה וקמח חומוס. לצד הפיצות, מגישים גם מנות ספיישל כמו "חלת בריסקט" - חלה שנאפית בטאבון וממולאת ב״בריסקט״ עם שום קונפי וצ'ילי, מנות ראשונות כמו תפוח אדמה ובטטה שרופים על גחלים ומוגשים עם קרם פרש ועוד... השריג 2 בנימינה, 077-2011535‏, ראשון-שבת 17:00- ועד אחרון השיכורים...  לא כשר

פלוגי - מסעדה איטלקית משפחתית בצל חורשת אקליפטוסים, בבעלות אריה פלוגי ובנו, שאול, המציעה מנת "פפרדלה דייגים" שמורכבת מפילה דניס צרוב המונח על פסטה רחבה ברוטב עגבניות, צלפים ואנשובי, מנה של טורטליני סלק וריקוטה בחמאת כמהין ומרווה עם גבינת סנט-מור, מנות דגים, מנות טבעוניות, פילה עגל והמבורגרים עם תוספות שונות.  הגיבורים 16 בנימינה, 04-6389628‏, שני-חמישי, שבת 22:30-12:00, שישי 22:30-18:00, לא כשר

 קפה בנימינה – החל כחנות בוטיק לקפה בלב המושבה והפך לגן עדן לחובבי הקפה הכולל: מגוון מכונות קפה, 40 סוגים של קפה מהמותגים הטובים בעולם, אביזרים וכלים להכנת קפה. בבית הקפה עצמו אפשר לשתות שלושה זנים של קפה שנטחן טרי במקום, תה, שייק בריאות ואפילו מילקשייק מחוזק עם אספרסו . בגזרת האוכל, מציעים כאן כריכים מלחמי מחמצת עם ירקות וגבינות, עם פסטו וירקות הידרופוניים לצד קישים וקינוחים .

המייסדים 15 בנימינה, 04-6380048‏, ראשון, רביעי 13:00-7:00, 18:00-16:00, שני-שלישי 13:00-7:00, חמישי 13:00-7:00, 23:00-16:00, שישי 13:30-7:00, כשר ללא תעודה

 Yume - המסעדה היפנית של האחים גיל ("אונאמי" ו"סושי בזל") ורועי ברדה, שפירוש שמה ביפנית הוא "חלום". תפריט המסעדה מבוסס על ההיבטים הבריאותיים של האוכל היפני.  מנות דגים ובשר נאות, מאודות או אפויות שמחולקות לקטגוריות כמו "לזנסאי" (פתיחים), שכוללת מנת  סלט אצות ים עם כרוב, מלפפון ושומשום ברוטב וואפו . קטגוריית "מוקו זו קה" (מנות ראשונות) שכוללת מנת הרומאקי שהוא דף אורז במילוי אבוקדו, סלמון, טונה או דג לבן עם עליי בייבי, אושנקו ושיטקה המוגש ברוטב פונזו, יוזו ושקדים קלויים . המייסדים 4 בנימינה, 04-9804444, ראשון-חמישי 22:30-12:00, כשר

טופו אן - מסעדה יפנית קטנטנה שבה ג'ון קמוטני, שעלתה ארצה מיפן לפני 20 שנה, מגישה אוכל יפני מסורתי וטבעוני. תפריט המסעדה מבוסס על טהרת הטופו, ובין המנות תוכלו לטעום כאן את מנת הטריאקי טופו, סלט איטריות הוואקמה, האגאדשי טופו, מרק מיסו, שניצל טופו או קציצות טופו.

דרך העצמאות 74 בנימינה, 3771060־050, שלישי־חמישי 12:00־21:00, שישי 12:00־16:30, לא כשר

בורקין - מדובר במאפיית לחמי מחמצת עם תמהיל ענק של מוצרים כמו בורקסים, פוקצ'ות, קינוחים, פרצעלים וחמישה סוגים שונים של בגטים, קרואסונים מיוחדים וקלאסיים וקרוב ל-50 סוגים של לחמים. בסמוך למאפייה עצמה, נפתח בית קפה שהתפריט שלו מבוסס על המאפים שמכינים במקום. לצד סלטים, טוסטים וכריכים, שקשוקות  בורקס טורקי עם חצילים וגבינה. המלאכה 2 בנימינה, 04-6332228‏, ראשון-חמישי 18:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר

מעדניה + Fomo - מציעה חווית אוכל טעימה ושונה עם מגוון כריכים ומאפים מעולה שנאפים ונעשים במקום, מגוון נקניקים וגבינות, קפה איכותי, בקבוק טוב של מיץ טבעי, ג'ין וטוניק או ברוט קטן בשעות הערב, פסטות, שמנים, ארטישוקים משומרים מכל העולם, לחמים למכירה ביחד עם מנות טאפאס טעימות.

המייסדים 20 בנימינה, שעות פתיחה: א', ב' 08:00-16:00 ב'-ה' 08:00-19:00 ,ו' 08:00-14:00

בייגל הלל - הוקם מתוך מקום של אהבה ללחם, אפיה ביתית שמתמחה בבייגל וחלות לשבת .

יום חמישי 16:00-20:00 , שישי 9:00-14:00

יקב ארנס, ישן וחדש בבנימינה בנוף הכרמים והמטעים של אזור בנימינה, בלב בקעת הנדיב – אחד מאזורי היין הוותיקים והשורשיים בישראל נולד יין מקומי שענביו גדלים בכרמי משפחת כורמים ותיקה. הכנת היין מנוהלת על ידי קובי ארנס, כורם ויינן. היין של יקב ארנס מיוצר על טהרת זנים הגדלים בכרמי המשפחה בבנימינה, תוך יישום של ידע מקצועי רב ושיטות גידול ייחודיות, שטויבו לאורך השנים על ידי שלושה דורות של עובדי אדמה בני משפחה אחת.

שוק האוכל של ג'סר א זרקא – השנה יתארחו בשוק האוכל הקהילה הקולינרית של ג'סר א זרקא. חברי הקבוצה הינם בוגרי קורס יזמות קולינרית, שמטרתו בניית קהילת בשלנים ומארחים והקמת יזמויות קולינרית מקומיות,

במטרה להעלות את המודעות החברתית לקהילת ג'סר ולמקם אותה על מפת הקולינריה הישראלית.  לקורס נבחרו כ 15 בשלנים ביתיים עם ניסיון באירוח, אשר עברו הכשרות והקימו יחד שוק אוכל מקומי שזכה להצלחה גדולה. 
הקורס התקיים במסגרת תוכנית לקידום פיתוח כלכלי, במימון קרן MEPI  של שגרירות ארה'ב, ובשיתוף הג'וחה גסטהאוס, עסק חברתי הפועל בכפר. 
בוגרי ובוגרות קורס היזמות הקולינרית ממשיכים להפעיל שוק אוכל מקומי בג'סר וכעת יתארחו בפסטיבל "ימים של קולנוע" ביום חמישי 25/7 במושבות בנימינה-גבעת עדה.    

ימים של קולנוע" פסטיבל הסרטים הדוקומנטריים הבינלאומי בנימינה-גבעת עדה יתקיים זו השנה השלישית על פני 3 ימים, בין התאריכים 23-25.7.19 ויוקדש השנה גם לעולמות האוכל והסצנה הקולינארית ברחבי העולם.

פסטיבל "ימים של קולנוע" הוא פרי שיתוף פעולה של המשרד לשיתוף פעולה אזורי עם המועצה המקומית בנימינה- גבעת עדה ומתנ"ס בנימינה גבעת עדה.

הכניסה לכל אירועי הפסטיבל חופשית והקהל מוזמן לחגיגה של סרטים, אוכל, יצירה וטבע. לפרטים נוספים ורשימת הפעילויות המלאה באתר מתנ"ס בינימינה-גבעת עדה http://www.matnasbga.org.il/index.php

קרדיט תמונות יח"צ

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל galitn24 אלא אם צויין אחרת