33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

עוגת תפוחים עם ריבת תפוחים

02/07/2019

 

בס"ד

כ"ח סיוון תשע"ט

 

עוגת תפוחים עם ריבת תפוחים

 

×?מ×?× ×? קש×?ר×?

 

 

חומרים לבצק

כוס קמח מצה [המידות על פי כוס חד פעמית].

כוס קמח תפוחי אדמה.

1 שקית אבקת אפיה.

1 שקית סוכר וניל.

1 כפית קינמון.

1 כוס מים.

2/3 כוס שמן.

כף טחינה גולמית.

 

חומרים לריבת תפוחים

3 תפוחים מתוקים.

1 כפית קינמון.

חצי כוס סוכר.

1 כף לימון סחוט.

 

אופן הכנת הריבה

לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות קטנות.

להכניס לסיר יחד עם כל יתר החומרים של הריבה. להביא לרתיחה קטנה ומיד להעביר לאש קטנה ולבשל עד שמתקבלת ריבה לא יותר מדי סמיכה.

 

אופן הכנת העוגה

לערבב היטב את כל החומרים היבשים.

להוסיף את כל החומרים הרטובים [למעט הריבה] ולערבב לתערובת חלקה.

להבליע לתוך התערובת את ריבת התפוחים ולערבב עד שכל התערובת אחידה, להיזהר לא למעוך את התפוחים.

את התערובת להעביר לתבנית חד פעמית בינונית עמוקה מצופה בנייר פרגמנט.

לאפות בחום של 160 מעלות צלזיוס באמצע התנור למשך של כרבע שעה ואז להעביר לתחתית התנור לעוד כרבע שעה או עד שהעוגה מוכנה- אפויה מבפנים ושחומה מבחוץ. לבדוק מדי פעם, כי העוגה נאפית מהר. לא ליבש את העוגה! ניתן לקרר את העוגה בתנור פתוח לרווחה. העוגה יוצאת מתוקה. מי שאוהב פחות מתוק יכול להוריד את הסוכר וניל ולהפחית קצת מהסוכר בריבה.

אפשר לפזר מעט אבקת סוכר על העוגה [לא חובה].

העוגה יכולה להתאים גם לפסח.

 

ומה מברכים על העוגה?

ברכה ראשונה – ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם בורא מיני מזונות.

ברכה אחרונה – על המחיה.

[הברכות מופיעות באתרינו בתקיית "סידור תפילה"].

 

בתיאבון...

 

 

 

 

זכו את עצמכם וקרובכם בברכת הלימוד, הכנסו לתגובות וכיתבו  [בדרך המופיעה למטה]:

הלימוד לזכות:

זיווג _______________ בת/בן _________________

פרנסה______________בת/בן__________________

בריאות______________בת/בן__________________

זרע-קודש____________בת/בן__________________

ולהבדיל:

לעילוי נשמת ______________ בת/בן_____________

 {ניתן לרשום ברכות רק בתגובות}       

     יקובל ברצון,אמן!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת