00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבזבז באהבה

מנת שף מנצחת "אחוה" והשף אבי ביטון מגישים:

מנת שף מנצחת

"אחוה" והשף אבי ביטון מגישים:

קונפי חציל טחינה ועגבניות

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל והשף אבי ביטון, מגישים מנת שף מנצחת של קונפי חצילים עם טחינה גולמית ועגבניות. המנה קלת הכנה, מתאימה לארוחת צהריים או ערב משפחתית או תוספת בארוחה חגיגית. בתאבון!

מצרכים (ל-2 מנות):

2 חצילים בינוניים

 4 עגבניות מסוג מגי

 1 בצל

 8-9  זיתי קלמטה

 2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן

לקרם:

1 קופסא יוגורט

1/3 כוס טחינה גולמית "אחוה"

מיץ מחצי לימון

1/4 כפית מלח

מעט מים

לקישוט: 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת

אופן הכנה:

  1. קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות. את החציל השני פורסים לעיגולים. מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים.
  2. בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ  מחצי לימון ומעט מים. ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה.
  3. מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.
  4. שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.  
  5. סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על התבנית. מפזרים מעט טימין ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל saritp3 אלא אם צויין אחרת