33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תורת חסד על לשונה

"תורת ה' תמימה משיבת נפש עדות ה' נאמנה מחכימת פתי, פקודי ה' ישרים משמחי-לב מצות ה' ברה מאירת עיניים" (תהלים י"ט, ח'-ט')

 קַוֵּה, אֶל-יְהוָה: חֲזַק, וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ; וְקַוֵּה, אֶל-יְהוָה [תהלים כז, יד].

תוצאת תמונה עבור תמונות של שויתי ה לנגדי תמיד

"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

"תורת חסד על לשונה" - הוא אתר "לימוד-יומי" של הלכות, מוסר ואמונה. בכל יום נפתח את הלימוד בתפילת "נשמת כל חי", נמשיך ללמוד: הלכות שמירת לשון, הלכות בחיי היום יום ושבת, הלכות והנהגות לקראת החגים והמועדים  הקרבים. נלמד את ספר "מסילת ישרים" ונעשיר את עולמינו בשיעורי-חיזוק ופנימיות התורה ובעה"י נסיים עם "מזמור לתודה". 

מטרת-האתר - לזכות את עם ישראל לסיים 3 פעמים בשנה ללמוד את כל ההלכות שחייבים בהם, לקבל הכנה מלאה לכל מועדי ישראל, להכיר את צדיקינו וכן לעבוד על מידותינו באמצעות ספרי מוסר ואמונה!

הפיצו את האתר - וזכו גם אחרים בקדושה רוחנית משמחת ומקרבת אל הקב"ה ובשכר אין סופי לעולם הבא. 

בשם השם נעשה ונצליח והשם עלינו ברחמיו ירוויח - השם שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך:

פשטידת תפוחי-אדמה ממולאת בגבינות

בס"ד

ט"ז סיוון תשע"ט

 

פשטידת תפוחי-אדמה ממולאת בגבינות

 

×?מ×?× ×? קש×?ר×?

 

 

חומרים

5 תפוחי אדמה גדולים מקולפים ומגורדים גס.

2 פרוסות לחם/חלה מושרים וסחוטים.

2 בצים.

מלח.

פלפל.

כורכום.

לתערובת הגבינות

250 גרם [מיכל] גבינה לבנה או קוטג'.

250 גרם גבינה צפתית או בולגרית [לפי הטעם].

250 גרם גבינה צהובה מגורדת.

 

אופן ההכנה

לערבב בקערה גדולה את תפוחי האדמה המגורדים עם הלחם/חלה הסחוט, להוסיף את הביצים והתבלינים [כמויות התבלינים לפי הטעם].

ללוש ביד את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה [אם העיסה יבשה אפשר להוסיף עוד ביצה].

בקערה נפרדת, לערבב את כל הגבינות לתערובת אחידה.

לרפד תבנית בינונית עמוקה בנייר פרגמנט, ולשמן היטב, גם בצדדים.

להניח בתחתית התבנית חצי מכמות תערובת תפוחי האדמה, לשטח ולהדק.

בעדינות להניח את תערובת הגבינות על תפוחי האדמה, ולפזר בשווה, שבכל מקום תהיה גבינה.

בעדינות להניח מעל הגבינות את החצי השני של תערובת תפוחי האדמה, ולסדר שכל התבנית תצופה בתערובת. תתקבל פשטידת שכבות, שהשכבה התחתונה והעליונה – תפוחי אדמה, ובאמצע הגבינות.

לכסות את התבנית בנייר כסף.

לאפות באמצע התנור בחום של 200 מעלות צלזיוס עד שתפוחי האדמה מתבשלים.

לאחר מכן, להעביר את התבנית לתחתית התנור, להסיר את נייר הכסף ולאפות עד שהפשטידה מזהיבה. לא לאפות יותר מדי.

מתקבלת פשטידה קריספית מלמטה ומלמעלה, ובאמצע רקה וטעימה עם גבינות נימוחות.

 

ומה מברכים על פשטידת תפוחי-אדמה?

ברכה ראשונה – ברוך אתה ה' אלהינו מלך העולם בורא פרי האדמה.

ברכה אחרונה – ברכת "בורא נפשות".

[הברכות נמצאות באתרינו בתקיית "סידור תפילה"].

 

בתאבון...

 

 

 

זכו את עצמכם וקרובכם בברכת הלימוד, הכנסו לתגובות וכיתבו  [בדרך המופיעה למטה]:

הלימוד לזכות:

זיווג _______________ בת/בן _________________

פרנסה______________בת/בן__________________

בריאות______________בת/בן__________________

זרע-קודש____________בת/בן__________________

ולהבדיל:

לעילוי נשמת ______________ בת/בן_____________

 {ניתן לרשום ברכות רק בתגובות}       

     יקובל ברצון,אמן!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל azulayt אלא אם צויין אחרת