88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוף על אורז ותפוחי אדמה

עוף על אורז ותפוחי אדמה

עוף על אורז ותפוחי אדמה

אם לא תכינו, פשוט לא תדעו מה אתם מפסידים, גרדו את התבנית, 

 

 

 

2 כוסות אורז בסמטי, לכסות במים ולהניח בצד ל- 30 דקות,

בקערה נפרדת לערבב:

 1/2 כוס צ'ילי מתוק

1 כף פפריקה,

1 כפית פילפל שחור,

 1 כפית מלח,

1/2 כוס שמן זית,

4 כפות מים,

לערבב,

 לקחת 4 כרעיים מחולקות,

לעסות את העוף ברוטב, גם מתחת לעור, (השריתי מיום קודם ושמתי במקרר)

לטגן במחבת 3 - 4 בצלים פרוסים לעיגולים,

 לקלף 3 תפוחי אדמה ולפרוס לעיגולים,

6 שיני שום,

ההרכבה:

לסנן את האורז מהמים, ולתבל:

 להוסיף כפית  פפריקה,  1/2 כפית פילפל שחור, כפית מלח, 3 כפות שמן ולערבב,

לשמן תבנית פיירקס גדולה,

לסדר את הבצל המטוגן,

מעל הבצל לסדר את האורז,

(אופציה: בשלב זה אפשר לפזר גזר מגורד או חומוס משימורים)

מעל האורז את חלקי העוף,

ובין חלקי העוף פרוסות תפוחי אדמה ושיני השום,

 לצקת על הכל 3 כוסות מים רותחים,

לכסות בנייר אלומיניום, להכניס לתנור 170 מעלות לשעתיים וחצי , (אפשר יותר עד 3 שעות),

להסיר בזהירות את הכיסוי ולבדוק שהכל רך ומבושל, ולתת לו לקבל צבע  שחום יפה, ללא הכיסוי, 

 

את הבצל פרסתי דק, על מנדולינה                                       טיגנתי עד הזהבה                                       

 

    

 וסידרתי בשכבות בתבנית

 

העוף לאחר הורדת הכיסוי,                                 חוזר להשתזף בתנור, 

  

קרדיט : מלי מאירוב

כאמור הכנתי בשתי תבניות (משמע כמות כפולה, בשני פיירקסים גדולים) , 

באחת התבניות הוספתי 2 גזרים בינוניים, מגורדים בפומפיה גסה,  על האורז, ומעל המשכתי לפי המתכון : חלקי עוף, פרוסות תפוחי אדמה , שיני שום ומים רותחים.

המנה עוררה התלהבות בקרב הסועדים, מקטן ועד גדול,

 והיא מאומצת בחום למטבח המשפחתי, כי מתכון מדויק כל כך,  טוב, טעים וקל הכנה שכזה, לא פוגשים בכל יום. 

תודות למלי מאירוב, שכל מתכון שלה קולע לטעם האישי שלנו.

 

אסנת הכינה בתבנית גדולה והגדילה כמויות, כמובן, ביחס מתאים

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארו לכם חלבונים?

אימון וחיטוב ירכיים 

תרגילים לבטן ולמתניים

קיפול מפיות שולחן

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת