66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מרק יוגורט ומלפפונים צונן לקיץ

המרק מתקשר אצלנו לחורף, הוא מחמם ומנחם. אבל, בימי הקיץ הלוהטים יש מרק קר שיצנן לכם את הגרון  - מרק יוגורט ומלפפונים - טרטור.

טרטור4.jpg

רשימת הרכיבים זהה כמעט לחלוטין לזו של הצזיקי היווני. אבל, בעוד שהצזיקי משמש כמטבל המתלווה למאכלים נוספים, הרי שהטרטור הבולגרי מדולל במים קרים ואוכלים אותו בעזרת כף.

זו מנה קלה להכנה, מרעננת וטעימה לימות הקיץ הלוהטים.

רצ"ב מתכון מבית הוריי.

הערה : מאחר ובמנה זו הדגש על שימוש במעט חומרי גלם, יש להשתמש בחומרי גלם טובים וטריים על מנת שהמנה תהיה משובחת.

החומרים

1 גביע יוגורט גדול (3% שומן)
2 מלפפונים גדולים או 3 קטנים (טריים ומוצקים)
כף שמן זית איכותי
מלח (פחות מרבע כפית)
שמיר קצוץ (רבע מחבילה , אבל ניתן לשחק עם הכמות לפי הטעם)
1-2 שיני שום כתוש
אגוזים קצוצים (אופציונלי)
מים קרים

 

אופן ההכנה

מקלפים את המלפפונים וחותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה
שוטפים את השמיר, מנערים ממנו את המים ומייבשים בעזרת מגבת או נייר סופג וקוצצים דק
מוסיפים לקערה את היוגורט, השמן, השמיר והאגוזים ומערבבים היטב
מוסיפים את השום הכתוש לאט ובהדרגה, לערבב ולטעום
מתבלים במלח לפי הטעם
לצקת את המים הקרים בהדרגה ולערבב עד שמגיעים למידת הדלילות שאוהבים
מגישים עם עוד שפריץ של שמן זית מעל ליופי

 
* אישית, אני אוהבת עם הרבה מים קרים ואיני שמה אגוזים.

בתיאבון..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת