1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגת משמשים שקדים ושזיפים בחושה ללא סוכר

16/06/2019

החומרים הדרושים:

2 כוסות קמח כוסמין לבן או מעורב
1/2 שקית אבקת אפייה
4 ביצים
1.5 כוס סוכרלוז
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
1 גביע יוגורט 3%
1/2 כוס שמן זית

לפירות:
כ-6-8 משמשים חתוכים לפרוסות
כ3-4 שזיפים חתוכים לפרוסות
2-3 כפות סוכרלוז
1-2 כפות סירופ אגאבה

לקישוט ופיזור בין השכבות- שקדים משובבים.

אופן ההכנה:

הפירות: מניחים את הפרוסות על צלחת ומפזרים עליהן את הסוכרלוז וסירופ האגאבה. נותנים להם לעמוד מספר דקות.

מערבבים קמח עם אבקת האפייה.

מחממים תנור ל-170-180.

מקציפים את הביצים עם הסוכרלוז והמלח. מוסיפים שמן זית, וניל, קליפת לימון + מיץ, ולבסוף את היוגורט והקמח. מעבדים לעיסה ללא גושים אך לא לערבב יותר מדי.

משמנים תבנית עגולה 22 ומרפדים בנייר אפייה. יוצקים מחצית מהעיסה על התבנית, מפזרים שקדים ומחצית מהפירות, יוצקים את המחצית השנייה של העיסה, את הפירות ומפזרים שקדים.

אופים כ-35-40 דקות בתנור או עד שהעוגה מזהיבה . נותנים לעוגה להצטנן מעט ואז משחררים אותה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. שומרים במקרר.

עוגה טעימה ומרעננת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת