55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

שושני פוקאצ'ה פיקנטי

10/06/2019


חג לבן שמח 

בשנים קודמות החג הזה בד"כ היה לקשוח ביותר עבור הרגישים ללקטוז ולטבעונים , בתור אמא למי שרגישה ללקטוז נהגתי לשבור את הראש בבישולים אבל אז עדיין לא הכרתי את התחום הטבעוני. מהרגע שנחשפתי לטבעונות (לא אני, ביתי) גיליתי עולם חדש של אפשרויות . החג הזה כבר היה מגוון ביותר. 

מכירים את כל חוברות המתכונים הצבעוניות שמחולקות עם העיתונים? אוהבת אותם, אוהבת לקבל רעיונות  ובעיקר אוהבת כשפתאום מגלה רעיון מדליק שמזכיר מתכון שהוכן אצלינו בגרסתו החלבית . כזה הוא מתכון שושני הפוקצ'ה מהחוברת של תנובה (אצלינו הוא נקרא קראנץ עגבניות ).
הנה המתכון בשינויים קלים שלי

שושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות – ברוח חוברת שבועות תנובה

לבצק:

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
260 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
4 כפות שמן זית

 

למילוי:

2 חבילות (600 גרם) טופו פיקנטי 
1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן זית
מלח פלפל שחור גרוס
שמן זית

 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ושמן זית ולשים בעזרת וו לישה במשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, רך ודביק. מכסים במגבת נקייה או בניילון ומניחים לתפוח למשך כשעה עד הכפלת נפח. 
 בינתיים מכינים את המילוי: מניחים את הטופו במיכל של מעבד מזון, מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים לקרם חלק.
מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ומרדדים במערוך לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ. משטחים על הבצק את קרם הטופו בשכבה אחידה

מפזרים שפע עגבניות שרי מיובשות.  מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור 
מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וחותכים בסכין חדה לשושנים בעובי 6-7 ס"מ.

משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את השושנים זו לצד זו (לא צריך לצופף). מניחים לתפוח  במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל נפח.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את השושנים  בשמן זית ואופים כ-40 דקות מוציאים, מניחים להצטנן מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת