66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

פשטידת כרובית מעולה לשבועות

05/06/2019

אמרתם שבועות ולא התכוונתם דווקא לעוגת גבינה? מן הסתם התכוונתם לפשטידה כי אחרי הכל איך אפשר לחגוג  את החג הנפלא הזה בלי פשטידה אחת לפחות.

קבלו מתכון נפלא לפשטידת כרובית שתעשה לכם את החג..

 



חומרים לקלתית הבצק:

כוס וחצי קמח רגיל
100 גרם חמאה
1 ביצה
רבע כפית מלח
3 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

1. מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.

2. מוסיפים לחמאה את המים והביצה עד להיספגות הנוזלים בחמאה.

3. מנפים את הקמח והמלח. מורידים את מהירות המיקסר מוסיפים את כל החומרים היבשים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל-2-3 מ"מ.

6. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית פאי , מנקים את השוליים בעזרת סכין חדה ודוקרים במזלג למניעת התנפחות. כעת הבצק מוכן למילוי.


חומרים לפשטידה:

כרובית בינונית
כוס שמנת לבישול
3 ביצים
100 גבינת עמק מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחלקים את הכרובית לפרחים קטנים, שוטפים ומבשלים כ- 10 דקות.
מסננים ומצננים מעט.
טורפים את הביצים, מוסיפים את השמנת לבישול, גבינות, התבלינים ומערבבים קלות.
יוצקים על הכרובית ומערבבים קלות.
את התערובת יוצקים לתבנית הפאי  ואופים בחם בינוני כ- 50 דקות או עד להזהבה.



* ניתן להכין את הפשטידה ללא הקלתית.
* באותו אופן ניתן להכין פשטידת קישואים. את הקישואים החתוכים לפרוסות יש לאדות כמה דקות
על האש.


חג שבועות שמח..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת