1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

מאפה בצק עלים עם תרד וגבינות - צ'יקור

המאפה ממקור בלקני עם השפעה טורקית, מזכיר את מאפי הבורקס למיניהם.

החומרים הדרושים:

600 גרם בצק עלים מוכן או חבילת פילאס

למלית:

300 גרם עלי תרד טרי ומנוקה
250 גרם ריקוטה 5%
100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת
1 גביע קוטג' או 200 גרם גבינת תבור
150 גרם גבינת קשקוול מגוררת
פלפל שחור, קורט אגוז מוסקט, זעתר, קורט כורכום
חופן עלי נענע טריים
חופן שמיר קצוץ
כ-10 זיתים שחורים קצוצים
1-2 ביצים

לציפוי - 1 ביצה טרופה וסומסום, קימל או קצח או קשקוול מגורר או קצת מכל סוג.
אופן ההכנה:

מטגנים את עלי התרד עד שהם "נובלים" ומתרככים. מצננים. אפשר גם פשוט לקצוץ אותם ולהוסיף לתערובת הגבינות. לגבי הגבינות, המתכון הוא הצעה בלבד. ניתן לגוון לשנות לפי מה שאוהבים או לפי המצאי במקרר..

מגררים ומערבבים את כל הגבינות, מוסיפים ביצה ותרד, פלפל ויתר התבלינים.

 

מחלקים את הבצק ל4-6 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק. ממלאים כל עלה במלית, ומגלגלים אותו לצורת גליל, ומסביב לעצמו שיראה כקונכיה של שבלול. כך עושים עם יתר החלקים.
מצפים בביצה טרופה ומפזרים סומסום, קימל קצח, או קשקוול מגורר.



אופים בתנור חם 190 מעלות כ-25 דקות. פורסים ומגישים חם עם סלטים שונים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת