1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

מוסקה חצילים עם בשר ותפוחי אדמה בצורת פרח

למעשה רציתי להכין גלילות חצילים במלית בשר מטוגנות, ואז שיניתי למוסקה הנוכחית והוספתי שכבות תפוחי אדמה בצבעים.

החומרים הדרושים:

2 חצילים פרוסים לאורכם

למלית:
כ-500 גרם הודו טחון
1 ביצה טרופה 2 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה/שמיר
קורט סודה לשתייה
50 גרם צנוברים או פיסטוקים קלויים
מלח, פלפל, זעתר ומעט קינמון
1/2 כוס אורז מבושל
2-3

כפות סלט חצילים רומני (אפשר מוכן)

לשכבות:
כ-2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
1 בטטה קטנה מבושלת
1 בטטה סגולה מבושלת


לרוטב:
1/2 כוס מים חמים
2 כפיות אבקת מרק עוף
1/3 כוס יין לבן

לציפוי התבנית: שמן זית ופירורי לחם או קמח מצה

 

אופן ההכנה:

המלית: מערבבים את כל המרכיבים ומשהים מספר דקות. בינתיים מבשלים במיקרו את פרוסות החצילים עם מעט מים -כ-6 דקות. (בודקים שהפרוסות התרככו.) מצננים מעט.

משמנים תבנית פיירקס בשמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם או קמח מצה. מסדרים שכבת פרוסות חצילים בצורת פרח. שמים שכבה ראשונה של המלית, מעליה פרוסות תפוחי אדמה בצבעים וממשיכים באותה צורה תוך כדי הידוק השכבות, עד שהתבנית מלאה. מכסים בשכבת חצילים נוספת ומהדקים.

יוצקים מעט מהרוטב ומכניסים לתנור או לטוסטר אובן לשעה בערך על 180-200 מעלות. לפני ההגשה הופכים בזהירות על צלחת ופורסים..

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת