88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רוטב לצלי

רוטב לצלי

רוטב לצלי כתף

לרוב אני נוהגת לבשל צלי בנתח גדול, במיוחד לקראת חגים או ארועים, בהם אני מארחת את בני משפחתי

*אחרי השריית הבשר במשרה התיבול,

ואחרי הבישול המוקדם, צריך רוטב חדש טרי עשיר ורענן 

בישול נתח - הכנה כחמישה ימים מראש 

 

מתבלים היטב , בגרגרי פילפל שחור (1 כף), עלי דפנה ( 1 - 2 ), מלח גס (חופן על כל ק"ג בשר = גם משמר מחוץ למקפיא) , פפריקה מתוקה, שמן זית, שום פרוס (כמה שיותר), מורחים טוב טוב את הנתח,

(לפעמים יכול להגיע ל- 3 ק"ג) , אפשר להוסיף בקבוק יין אדום חצי יבש, מעבירים לכלי עם מכסה תואם,  שיכול להכיל אותו, וכל יום הופכים צד, אפילו מס' פעמים ביום,  שיקבל את כל הטעמים, ויספוג אותם היטב, כך עומד הבשר במקרר ארבעה ימים לפחות, ביום החמישי,  שוטפים היטב את הנתח מכל חומרי התיבול והשריה, (לא משתמשים בהם!),  מנגבים את הבשר במגבות ניייר. 

ההכנה: פורסים עבה שיני שום ותוקעים בתוך כל חריץ אפשרי בבשר קושרים ומלפפים את הנתח מכל הצדדים, (אורך ורוחב), בחוט מיוחד אותו ניתן לרכוש בחנויות כלי בית מתמחות), כדי שישמור על צורתו בעת הבישול והפריסה, ולא יתפרק, ומעבירים לצריבה באש הכי גבוהה, בסיר רחב עם שמן, (רצוי סיר עמוק עם מכסה , שלא יתיז מסביב). משחימים היטב מכל צד, הופכים מדי פעם, (כמה שפחות לדקור ולהגיר נוזלים),  מוסיפים בצל גדול חתוך לרבעים, גזר חתוך לשלוש, שיני שום שלמות, גבעול סלרי, וצולים לצד הבשר מס' דקות, מערבבים מדי פעם שיקבל צבע, מתבלים בפילפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה / ו או חריפה, ומערבבים שהכל יצופה בתבלינים, מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי, ומבשלים עד ריכוך חלקי של הבשר, כשעה וחצי.

בינתיים מניחים על השיש שלוש שכבות של רדיד אלומיניום, ועליו נייר אפיה שיעטוף היטב את כל הנתח, מוציאים את הבשר מהסיר הרותח, בכף סינון, ומניחים על נייר האפיה, עוטפים היטב, ומגלגלים בנייר אלומיניום לסגירה מירבית, באופן הזה, החום עוד נשמר, הנתח ממשיך להתבשל בתוכו, ומונח על השיש עד שמתקרר, בשלב זה, מכניסים אותו כך עטוף למקרר, בנפרד מהרוטב אפילו עד יומיים.

ביום ההגשה, משחררים את הנתח מהחוטים, ופורסים בעובי הרצוי להגשה, בינתיים שומרים במקרר.

*בשלה הזה, הבשר עדיין לא מוכן לאכילה ועליו להתבשל ברוטב כמה שעות! 

 

לרוטב:

מכינים ירקות שורש כגון: שורש סלרי, גזרים, כרישה אחת, בצלים פפרוסים עבה, , שומים, שורש פטרוזיליה, 

מחממים בסיר רחב מעט שמן זית, ומכניסים את הירקות, צולים, מכל הכיוונים, מוסיפים זר ירק קשור (גבעולי סלרי, פטרוזיליה שמיר), (אותו נוציא אחרי הבישול),  פפריקה, פילפל שחור גרוס, מלח גס (מעט), מערבבים, 

אופציה למי שרוצה: להוסיף בשלב זה, פטריות שלמות (אפשר מקופסת שימורים, לסנן מהנוזלים), ו/או שקית ערמונים בואקום, מערבבים מס' דקות,  מוסיפים רכז רימונים, או יין אדום חצי יבש, או סילאן, מערבבים, מוסיפים מעט מים רותחים ומבשלים עד ריכוך חלקי, להקפיד, לא לסמרטט את הירקות בבישול יתר!

     

כשעה וחצי לפני הגשה, מסדרים את פרוסות הצלי בסיר רחב ונקי, מוסיפים חלק מהרוטב בו בושל (שמרנו במקרר), מוסיפים  את נוזלי הרוטב בו בושלו הירקות, כל הנוזלים צריכים לכסות את הבשר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים חום, לבעבוע איטי בסיר, לבישול כשעה וחצי לפחות, עד שהבשר מתרכך מוכן לאכילה (לבדוק, בטח לבדוק ולטעום חתיכה!)  מתקנים תיבול רק לקראת סוף הבישול. פלפל, מלח, אפשר ציר מרק בקר (להמיס במים רותחים), לבשל כ- 15 דקות נוספות, להוסיף מעל את הירקות המבושלים, לבישול וחימום לפני הגשה,  לסדר את פרוסות הצלי על מגש, ומסביב את הירקות. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת