00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

ברווז בתפוזים

מתכון ברווז לא מסובך, וכשר לפסח!

רכיבים:

2 ברווזים במשקל 1 ק"ג

1 גזר, פרוס

1 בצל, פרוס

2 כוסות יין לבן

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

5 עלי דפנה שלמים שטופים

2 תפוזים קלופים 

לרוטב:

3/4 כוס סוכר

3 כפות חומץ

2 כוסות מיץ תפוזים

קליפת תפוז אחד, מגורדת

2 כפות קורנפלור

3 כפות ליקר תפוזים

2 תפוזים פרוסים דק

הוראות הכנה:

מטגנים במחבת ללא שמן את הברווז משני הצדדים בשומן של עצמו.

בינתיים חוצים את התפוזים וחותכים אותם לגודל של פלחים, אך לא בין הפלחים, אלא באמצע הפלח, כך שבשר התפוז נחשף בלי הצורך לקלף את הפלח.

מעבירים לתבנית אפיה שתכיל את הברווזים בנוחות. מוסיפים ירקות, יין לבן ותבלינים ואופים ב-2000 במשך כ-40 דקות. מוזיפים את פלחי התפוזים החתוכים ומבשלים עוד 20 דקות.

מוציאים את הברווז מהרוטב ומניחים בצד.

להכנת הרוטב: מבשלים סוכר וחומץ תוך כדי בחישה עד קבלת קרמל. מוסיפים מיץ תפוזים ומבשלים כמה דקות. ממיסים את הקורנפלור בקצת מים חמים, ומוסיפים לסיר יחד עם גרידת קליפת התפוז והרוטב בו נאפה הברווז. מבשלים כרבע שעה ומוסיפים ליקר תפוזים.

שופכים את הרוטב על הברווז וניתן לקשט בפרוסות התפוזים.

לחימום בפלטה, מומלץ לחמם את הברווז בנפרד ואת הרוטב בנפרד ולמזג אותם רק בעת ההגשה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת