33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

סיור מרתק בגליל ועמק החולה כדאי לכם לבוא לבקר

משרד התיירות האגף לעידוד תיירות פנים אריה צדוק, מ.א. גליל עליון ועמותת "ארץ הגליל", הזמין אותנו עיתונאים ובלוגרים לסיור לימודי באתרי הגליל העליון, שהתקיים אתמול
לאחר שיצאנו סוף סוף מתל אביב האוטובוס אסף מהרבה תחנות שבדרך משתתפים נוספים בסיור אחרי כשעתים ויותר הגענו לאזור הגליל העליון 
תחנה ראשונה-  חוות ואדי ינשוף

החווה ממוקמת באזור המטעים היפים של בין איילת השחר ומשמר הירדן 

טל בן סירה בעלת העסק, קבלה ירושה מסבא שלה, ידע וכלים לכבישת זיתים ומשם הדרך לרכוש חלקת אדמה חקלאית של 62 דונמים בגליל היתה די קצרה. החווה דוגלת בפארמה קאלצ'ר- חקלאות בת-קיימא או בעברית תַּרְבּוּת עֵדֶן היא גישה חקלאית, שיטת תכנון סביבתי ופילוסופיה צרכנית המבוססת על תחזוקה של מערכות יצרניות בנות-קיימא הפועלות באמצעות משאבים זמינים בסביבה הטבעית המיידית. חוקי היסוד של שיטת הפרמקלצ'ר הם הגנה על כדור הארץ ושמירה על זכותם של כל היצורים החיים בהווה ובעתיד להשתמש במשאבי הטבע.
נהנו מסיור מדהים בחוות ואדי ינשוף, נהננו מהנוף המדהים וטמנו קצת מטעם גן העדן שלהם
סדנאות אפייה מפנקות בטאבון לכל המשפחה באווירה כפרית מהנה

בחווה התכבדנו בתה צמחים משובח לחם נבטים זיתים רבה ושמן זית תוצרת מקומית.

חוות ינשוף מייצרת תוצרים אורגניים וגם משווקת לחנויות פעם בשבוע מראש פינה עד רמת השרון
Come to table Food track דוגלת ברעיון של יציאה החוצה לפגוש את הצרכן
רעיון למזון אקולוגי מורגשת הדרישה לצורך עצום בשינוי בנושא המזון
החווה קיימת 25 שנה בתהליך הגיול והעיבוד לא מוכנסים חומרי ריסוס
החקלאות היא מעגל אחריות , בחקלאות אורגנית אין הרעלה של הסביבה 
פרמה קלצר ,מיצרים נבטים ,שמן זית וזיתים מסוג קלמטה סורי טיפואל
יער מאכל הכולל תפוחים מישמיש תותים אפרסקים נקטרינה
אריזות בהן נארזת התוצרת הן אקולוגיות
אחת המטרות של החווה ללמד את הציבור המעוניין איך ליצר לבד תוצרת אורגנית.
סיורים למשפחות או לקבוצות, שיחה פעילה על חשיבות החקלאות האקולוגית
סדנאות אפייה מפנקות ותחרותיות לכל המשפחה ושלל מוצרים נהדרים הנעשים במקום
https://www.facebook.com/pg/vadyanshuf/about/?ref=page_internal

לביקור וסיורים בחווה פנו לטל- 052-6945315 vady.yanshuf@gmail.com

 

 

IMG_4921.JPGIMG_4945.JPGIMG_4934.JPGIMG_4925.JPGIMG_4928.JPGIMG_4939.JPGIMG_4932.JPGIMG_4937.JPGIMG_4930.JPGIMG_4931.JPGIMG_4926.JPGIMG_4938.JPGIMG_4952.JPGIMG_4940.JPGIMG_4922.JPGIMG_4927.JPGIMG_4941.JPGIMG_4923.JPGIMG_4933.JPGIMG_4924.JPGIMG_4936.JPGIMG_4947.JPG

 

 

תחנה שנייה- מכוורת הכל דבש
ביסוד המעלה מכוורת הכל דבש טל 050-2275452 עמית יוסף

הינה מכוורת בוטיק הממוקמת ביסוד המעלה. הכוורות פזורות ברחבי הגליל העליון ורמת הגולן. הדבש מיוצר מסוגי פרחים שונים כמו- אקליפטוס, שיזף, פרחי בר, רמת הגולן, פרחי קיץ ואבוקדו. 
מכוורת "הכל דבש", הוקמה בשנת 2006 על ידי משפחת יוסף מיסוד המעלה. הכוורות ממוקמות ברחביי הגליל העליון ורמת הגולן. הדבש ומוצריו מופק ממגוון הפרחים המצויים בגליל העליון ורמת הגולן וניחן בסגולות רפואיות רבות וטובות. הדבש איכותי ביותר ומיוצר באופן טבעי ללא כל חימום וסינון.
במכוורת נהנו מסיור שהוביל עמית יוסף בעל המכוורת. רכשנו במקום דבש טבעי ומוצריו. 
במרכז מבקרים מקבלים הסברים ,יוקרן סרטון מוצגים ותמונות הקשורים לכוורת ולדבורים כוורת שקופה.
במהלך הסיור נחשפים לעבודתו של הדבוראי ולעבודתה המסקרנת של הדבורה. הבנו את הקשר בין הצוף והדבש , תהליך האבקת הפרחים והקשר לפירות והירקות שאנו אוכלים.

את התהליך ממחישים בסרט על גביי מסך גדול ולאחר הצפייה בסרט עורכים סיור במכוורת ומקבלים הסברים על מערך רדיית הדבש וכן נצפה בתהליך (בעונת הרדייה) עד לשלב בו הדבש נארז בצנצנות.
במקום כשרות חרדית
תוך חודש יפתח המרכז
קהל היעד :
סיורי טבע לבתי ספר ,משפחות ,קבוצות
אורך הביקור 45-90 דק
עלויות 30 ש״ח לאדם
כולל הדרכה וטעימות.
https://www.amithakoldvash.com/blank-7

 עמית יוסף ישמח שתבואו לבקר ולהתרשם- 050-2275452 amithakoldvash@gmail.com

https://www.facebook.com/%D7%94%D7%9B%D7%9C-%D7%93%D7%91%D7%A9-163613683775740/

 

 

 

IMG_4954.JPGIMG_4960.JPGIMG_4957.JPGIMG_4958.JPGIMG_4956.JPGIMG_4955.JPGIMG_4953.JPGIMG_4959.JPG

 

 

תחנה שלישית- חוות התבלינים בחולתה
במיקום פסטוראלי, בלבו של עמק החולה, נמצא מרכז המבקרים של חוות "דרך התבלינים – חולתה". חוויה לכל החושים, עם שפע גדול של תבלינים ותערובות המסודרים בצבעוניות רבה כשוק פתוח וססגוני.כאן תוכלו ליהנות ממאות תערובות, צמחי מרפא, תבלינים, עשבי תיבול, גרנולות משובחות ומגוון רחב של מוצרים גליליים. כל התבלינים טבעיים, ללא חומרים משמרים.

התבלינים מגיעים היישר משדות בית לחם הגלילית ומשולטים בידע העוזר להתמצא ולבחור את אלו המתאימים לכל אחד באופן אישי .

המקום מהווה חוויה לכל המטיילים, בדרך צפונה, או בחזרה ומאפשר להוסיף טעם מיוחד לטיול. גם תושבי האיזור כבר הרגילו עצמם לצרוך חליטות טבעיות וטריות, תבלינים ותערובות גורמה שמשדרגים כל ארוחה ועושים חגיגה במטבח וחוויית אירוח מיוחדת.

מנהלי המקום, אב ובנו, הצליחו ליצור אווירה משפחתית, מיוחדת, עם רוח של בריאות והרבה כבוד ואהבה לטבע. לדבריהם: "אנחנו מוכרים בריאות, איכות חיים והרבה רעיונות לכל שוחרי הבריאות וחובבי הבישול והאירוח. תחום שתופס אצלנו מקום מרכזי הוא צמחי המרפא, אשר בשנים האחרונות תפס תאוצה וגדלה המודעות לתועלות הרבות המופקות מהם לאדם, משחר האנושות ועד ימנו. את כל הסיפורים, הידע, הטיפים והשימושים אנחנו מעבירים במפגשים עם הלקוח, דרך המלצות על חליטות ייחודיות והרבה מוצרים נלווים הכוללים: רטבים, קונפיטורות, כלים מיוחדים, קנקני תה ועוד".
אריזות השי של החווה נארזות בעבודת יד לפי שיטה של הרכבה עצמית עם אותן בחירות שהלקוח מעוניין. מגוון האריזות גדול והן מעבירות רוח של טבע, בריאות, מקוריות ואותנטיות ששמחים לתת ולקבל.
קבוצות מטיילים זוכות כאן להדרכה על עוצמת התבלינים המלווה בדוגמאות פיקנטיות, סיפורים וטעימות. בנוסף, מומלץ להתעניין על סדנאות תוכן והרצאות אשר מדי פעם מתקיימות במקום. אפשר גם לסגור את המקום לערבי גיבוש ותוכן לקבוצות מאורגנות וליהנות ממקום שופע השראה, ריח וטעם מיוחד.

מרכז מבקרים קבוץ חולתה
טלפון: 6915008 – 04
שעות פתיחה:
א'-ה' – 18:00 – 9:00
ו' – 15:00 – 9:00
שבת – 18:00 – 9:00
https://www.derech-hatavlinim.co.il/…/%D7%97%D7%95%D7%9C%D…/

מנהלי המקום חיים ובן צוקרמן- 054-4885008 tavlinimhulata@gmail.com

 

 

IMG_4961.JPGIMG_4962.JPGIMG_4963.JPGIMG_4964.JPGIMG_4965.JPG

 

 

תחנה רביעית- אירוח בוטיק בקיבוץ שניר
שניר מלון בוטיק בצפון, שוכן בקיבוץ שניר, בתפר שבין רמת הגולן לגליל העליון, בלב שמורת הבניאס ומציע לאורחיו חווית אירוח ייחודית בחדרי בוטיק צמודי קרקע. 
מתחם האירוח מותאם לבילוי חופשה משפחתית או זוגית בצפון, חופשה המשלבת מנוחה ורגיעה לצד מגוון טיולים בחיק הטבע, כגון: מפל הבניאס הסמוך ובגשר התלוי, שמורות הטבע דן והחצבאני ואתר החרמון.
ענת, משניר אירוח בוטיק, פגשה אותנו לסיור קצר בחדרי בוטיק יפיפיים במיקום הכי מושלם בצפון
מרחב האירוח שלנו שקט, נעים ונינוח להפליא (ללא השמעת מוזיקה), ומתאים ללינת זוגות ומשפחות ואף לנופש קבוצתי. 22 חדרי הבוטיק הם צמודי-קרקע, פרושים על משטחי דשא, ומוקפים בטבע ונוף. סביבם פזורות פינות ישיבה וסעודה למנוחה, רגיעה ובילוי משותף.
חוויית השהות בטבע מאפיינת את שניר אירוח בוטיק גם מבפנים: חדרי הבוטיק מעוצבים בהרמוניה מושלמת לטבע הסובב אותם, מרוצפים בפרקט, ממוזגים, ובכל אחד מהם ג'קוזי מפנק ומרפסת פרטית ונעימה.
בחדר השינה יש מיטה זוגית, מסךLCD לטלוויזיה בכבלים, ארון ופינת איפור. בחדר נוסף ישנה ספה שנפתחת גם היא למיטה זוגית, מסךLCD נוסף, ומטבחון מאובזר (מקרר, מיקרוגל, קומקום חשמלי, כלי אוכל, פינת שתייה חמה).
אחד מחדרי הבוטיק נגיש לנכים
לאחר הסיור ביקרנו באדמה- תרבות אירועים ואוכל- חוויה של טעמים, ריחות וצבעים. באדמה התכבדנו בארוחת צהריים משובחת מעשה ידיו של שף מקצועי.
שניר אירוח בוטיק
טלפון 04-6952508
Fax 04-6952403
Mailtayarut@kbsnir.o
https://www.snirsuites.co.il/about-us

צרו קשר עם ענת ברוידא- 052-7276161  anat@kbsnir.org.il

https://www.facebook.com/snirsuites.co.il/

 

 

IMG_4979.JPGIMG_4980.JPGIMG_4972.JPGIMG_4978.JPGIMG_4966.JPGIMG_4971.JPGIMG_4970.JPGIMG_4968.JPGIMG_4977.JPGIMG_4967.JPGIMG_4969.JPGIMG_4976.JPGIMG_4974.JPGIMG_4973.JPGIMG_4975.JPG

 

 

תחנה חמישית- עמותת יערות מאכל בגליל
עמותת יערות מאכל בגליל הוקמה ביוני 2016. בימים אילו עמלים בעמותה על הקמת יער המאכל הראשון ביער קורן ליד קיבוץ הגושרים. יובל כנרת ועמית ערכו לנו סיור ביער המאכל בשילוב הסבר על הפעילות הנערכת ביער. 
בכל יער טבעי קיימת קהילה תומכת בדמות 'חברי' היער- צמחים ובעלי חיים. הקהילה שלנו מורכבת מפעילים, מתנדבים ותושבי האזור המהווים מקשה אחת פועמת וחיה של עשייה. בחרנו להקים את העמותה ליערות מאכל בגליל כדי לאפשר לקהילה להישאר פתוחה ומזמינה, כל ההחלטות מתקבלות בצורה של שיח דמוקרטי הוגן, לכולם זכות ויכולת להיות חלק ולהשפיע.
יערות מאכל וחקלאות יערנית הן שיטות גידול מזון המיטיבות עם האדמה ומתבססות על חיקוי מערכות טבעיות ולמידה מן הטבע.
מערכות אלה מתוכננות ליצירת מגוון ביולוגי, שימור מים ובניית קרקע המביאים ליציבות ועושר אקולוגי, לפרודוקטיביות גבוהה וליבולים בריאים ומזינים יותר.
יער קורן, יער המאכל הראשון שלנו, מתפקד כמרכז חינוך וידע ומקדם מחקר בנושא יערות מאכל, קיימות וחקלאות ידידותית לסביבה.
ביער המאכל אנו מציעים סדנאות, קורסים וסיורים מקצועיים לצד פעילות חווייתית לקהל הרחב המשלבת למידה מעשית עם חיבור לאדמה ולסביבה.
https://www.galilfoodforests.com/

בכדי להגיע לביקור או להגיע להתנדבות צרו קשר עם יובל לייבוביץ'- 054-2656033 או כנרת- 054-2806071

https://www.tourgalil.co.il/%D7%99%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%90%D7%9B%D7%9C-%D7%91%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9C/?fbclid=IwAR2vUCwsQkW6mOHJ8x3CKOWkK1XSe7h6fabrmtuSxUKDJljYra_EKr8D1x4

 

 

IMG_4984.JPGIMG_4981.JPGIMG_4985.JPGIMG_4983.JPGIMG_4988.JPGIMG_4986.JPGIMG_4987.JPGIMG_4982.JPG

 

 

לקראת השעה חמש התחלנו לחזור למרכז , תודה רבה לאריה צדוק ולעמותת ארץ הגליל ומ.א. גליל עליון על הסיור המהנה והמעניין

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת