88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ממתק שוקולד טחינה ואגוזים כשל"פ

ממתק שוקולד טחינה ואגוזים כשל"פ

ממתק שוקולד טחינה אגוזים וסילאן

 

 לקלות את האגוזים כל סוג בנפרד , אגוזי מלך, קשיו, פיסטוק, שקדים שלמים (מולבנים), לוז (לקלף), סך הכל 3 כוסות, לקרר,

לרסק גס, במעבד מזון + להב מתכת, בכמה פולסים קצרים.

אופציה לתוספות: דובדבנים, חמוציות, צימוקים,

להכין מראש:

                   תבנית שטוחה ולסדר בה שורות מנז'טים קטנים (קוטר 1.5ס"מ)

                   2 כפיות 

                   מזרק או שקית זילוף + צנטר עגול קטן

אופן הכנה:

להמיס על האש 100 גר' שוקולד מריר + 150 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות  + כוס טחינה גולמית 

להוסיף 2 כפות סילאן (אפשר להוסיף לאוהבי המתוק), ולערבב למרקם אחיד.

כאשר הטחינה והשוקולד נמסו, להוריד מהאש,

לערבב עם תערובת האגוזים הקצוצים גס,  עד שהכל יצופו בשוקולד,

 

 

ובעזרת שתי כפיות לחלק למנז'טים

לצנן ולהכניס לשעה למקרר,

לפסי קישוט שוקולד לבן (לא חייבים)
                                           

בקערית קטנה חסינת חום לשבור לקוביות 75 גר' שוקולד לבן,

להרתיח מים בסיר קטן ולהניח מעליו את הקערית עם השוקולד, (בן מארי)

 

 לערבב עד המסה בלבד, על אש ממש נמוכה (המים לא נוגעים בתחתית קערית השוקולד בשום שלב),

להעביר את השוקולד המומס למזרק זילוף, או שקית + צנטר עגול קטן חלק,

ולקשקש מעל העוגיות שבמנז'טים פסי שוקולד בצורה שרוצים

 

                                                                                  מזרק + צנטר עגול חלק

  

 

לאחר צינון וייצוב בתבנית, אפשר להעביר לקופסה, עם הפרדה בין השכבות בנייר אפיה,  לסגור במכסה תואם,

לשימוש תוך שלושה ימים, אפשר לשמור בתא הקירור.

אם מכינים ליותר זמן, מראש, רצוי לשמור במקפיא.

 

                                                       

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת