1919
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

גלילות חצילים במילוי בשר

27/03/2019

חצילים מה יש להגיד על חצילים ירק אהוב שהולך עם הכל ,בתבשילים ,בסלטים ,

כמה סוגי סלטים אפשר להכין מחצילים ,ותבשילים המון סוגים ירק שמשתלב עם הכל ,

היום בחרתי להכין גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב משגע ,תכינו ותראו כמה טעים ,

מנה חגיגית שמתאימה גם לשולחן החג .

מצרכים :

2 חצילים גדולים

500 ג`ר בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כפית מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כפית פלפל שחור

1כף אבקת מרק עוף

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

מצרכים לרוטב :

2 כפות רסק עגבניות

1 עגבנייה מגורדת

2 שיני שום כתוש

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

כף אבקת מרק עוף

2 כפות רכז רימונים

מעט שמן

אופן ההכנה :

מניחים נייר אפייה בתבנית מרססים מעט שמן ,

פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 1/2 ס``מ עם הקליפה,

מסדרים את החצילים בתבנית מרססים מעט שמן אופים

בתנור עד שהחצילים מזהיבים הופכים לשני הצדדים .

בקערה מערבבים את הבשר עם התבלינים והירק יוצרים קציצות .

כשהחצילים מוכנים מקררים מעט מניחים קציצה בחלק התחתון הקרוב אלינו

ומגלגלים ,ממשיכים ככה עם כל החצילים והקציצות .

הכנת הרוטב :

מחממים מעט שמן בסוטאז' מטגנים מעט את שיני השום ,מוסיפים רסק עגבניות

ועגבנייה מגורדת מערבבים מוסיפים שני כוסות מים רותחים ,מתבלים ומוסיפים את

רכז הרימונים מביאים לרתיחה ,מסירים האש מסדרים את החצילים בסיבוב בסיר ,

מבשלים על אש בינונית כחצי שעה ,אפשר להכניס לתנור ללא מכסה לעוד

15 דקות .יוצקים בזמן הבישול מהרוטב על גלילות החצילים .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת