88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

פשטידת אטריות וגבינה מתוקה

 

פשטידה טעימה, קלת הכנה, אפשר להשמיט מה שלא אוהבים, 

סודה טמון באיזון בטעמים, בפשטות הכנתה, ובזמינות המצרכים 

 

המצרכים:

1/2 ח' אטריות רחבות (200 גר'),

 1 גביע גבינה לבנה 5% או יותר, 250 גר',

3 ביצים M  שלמות,

 1/2 כוס סוכר,

 1 פקק תמצית וניל, או 1/4 כפית קינמון,

 גרידת קליפה מלימון שלם,

חופן  צימוקים צהובים / חומים,  שטופים ומסוננים, 

 אופן הכנה:

לחמם תנור ל- 180 - 190 מעלות, חום עליון תחתון (לא טורבו) 

לבשל את האטריות הרחבות במי מלח לאל דנטה, ולסנן, (השתמשתי בשאריות אטריות מלפני כמה ימים),

בקערה ומטרפה ידנית,  לטרוף את הביצים + סוכר + תמצית וניל + גרידת לימון ,

להוסיף את הגבינה 

 להוסיף את האטריות המסוננות והקרות, לערבב היטב,

 לשמן תבנית מאורכת מסוג אינגליש קייק, רצוי מפיירקס, או אחרת בעלת נפח דומה,

 לאפות על רשת באמצע התנור, עד שמתיצבת,

 להוציא את התבנית  אל השיש, ולערבב את האטריות עם הגבינה ששקעה,  (מונע התיבשות מלמעלה ורטיבות יתר מתחת),

לישר בכף, בלי להדק מדי,

 להחזיר לתנור להמשך אפיה עד שזהוב /  שחום מלמעלה, כמו שאוהבים, (לא לשרוף) 

לקבלת גוון שחום יותר, לכוון לקראת 10- 5 דקות אחרונות לחום עליון בלבד, על 200 מעלות,

לאחר שמוציאים מהתנור, להמתין 20 דקות, 

להגיש חמים, לחתוך ולהתענג.

    

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת