88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טארט קרם שקדים ופיסטוק

19/03/2019
טארט קרם שקדים ופיסטוק

טארט קרם שקדים ופיסטוק

 

×?מ×?× ×? ×?×?×?ל×? ל×?ל×?ל: ????×ž×?×?ן????

 

 

 

1.בצק שקדים:

200 גר' קמח

175 גר' שקדים טחונים,

 75 גר' אבקת סוכר,

 200 גר' חמאה קרה,

 1 חלמון,

הכנת הבצק:

 לעבד במיקסר + וו גיטרה את כל חומרי הבצק, למרקם אחיד וחלק,

 לרפד תבנית  טארט ב- 300 גר' בצק, ולשמור במקרר, (את היתר לשמור במקפיא).

2. אופציה לבצק חלופי:

120 גר' חמאה קרה,

180 גר' קמח,

 40 גר' סוכר,

 1 כפית תמצית ווניל,

 קורט מלח,

 1 חלמון,

 2 כפות חלב

 

שטרויזל:

75 גר' חמאה קרה,

 50 גר' אבקת סוכר,

 20 גר' שקדים טחונים,

 20 גר' סוכר,

 גרגרים מ- 1/8 מקל ווניל,

100 גר' קמח,

הכנת השטרויזל:

בקערת המיקסר + וו גיטרה, לעבד חמאה + יתר המצרכים לפירורים,

לעבד בידיים לפירורים גסים ולשמור בינתיים במקרר

 קרם שקדים ופיסטוק:

125 גר' חמאה רכה,

125 גר' סוכר,

125 גר' שקדים טחונים,

 3 ביצים קטנות,

 30 גר' רום כהה,

 30 גר' קורנפלור,

 1 כף מחית פיסטוק,

 אופציה: 25 גר' דובדבני אמרנה,

לקישוט אופציה:

פיסטוק לא קלוי, קצוץ גס,

 

הכנת קרם שקדים ופיסטוק:

לעבד את החמאה בקערת המיקסר + וו גיטרה,

להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף, עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה,

 להוסיף את הרום,

  ובהדרגה להוסיף שקדים טחונים  ובסוף את הביצים, אחת אחרי השניה, תוך ערבוב,

בסוף להוסיף את הקורנפלור, ולהקציף עד לקבלת קרם אחיד וחלק,

 מוסיפים מחית  פיסטוק, מקציפים עד לקבלת קרם אחיד וחלק, משתמשים ב-300 גר' מהקרם, (את השאר לשמור במקפיא),

הרכבת הטארט:

מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר,

 משטחים את הקרם שקדים , אפשר בשלב זה להוסיף  25 דובדבני אמרנה, (אופציה , לא חובה),

מפזרים מעל פירורי שטרויזל גסים.

אופים בתנור 150 מעלות עד שפירורי השטרויזל מזהיבים,

מצננים היטב, מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.

 

                                           

 

*קרדיט: אבלין  / לאסנת 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת