2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת תפוזים הפוכה עוגת כתר תפוז

17/02/2019

התגעגעתי לעוגת תפוזים הפוכה שלא הכנתי הרבה זמן ,

ככה זה שיש מתכון אהוב שפתאום נדחק הצידה ואז נשכח ,כשראיתי את התפוזים

שנשארו בקערת הפירות ימד חשבתי על העוגה ההפוכה שלא הכנתי שנים והתחלתי בהכנות ,

איך שכחתי ממנה איך איזה עוגה מושלמת עסיסית בטעם עז של תפוזים נהדרים ,התפוזים

המקורמילים מעל העוגה איזה שוס חגיגה לפה ,מה שגם העוגה כל כך קלה להכנה בלי הפרדת

ביצים רק לערבב וגם פרווה ,ממליצה מאוד תהנו

 מצרכים :

5 ביצים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן

כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר

גרידה מתפוז שלם

לתחתית התפוזים :

2 תפוזים או תפוזי דם שטופים ופרוסים לפרוסות דקות

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

אופן הכנת כתר התפוזים:

לרפד תבנית עגולה קוטר 26 בנייר אפייה

במחבת נביא לרתיחה 3/4 כוס מים

 3/4 כוס סוכר נוסיף את פרוסות התפוז נבשל כ10 דקות מדי פעם

נרטיב את התפוזים ,נכבה את הלהבה ומקררים מעט .מניחים את התפוזים

בתחתית התבנית בצורה מעגל בחפיפה .את הנוזלים שנשארו נשמור להרטבת

העוגה בתום האפייה .

הכנת הבלילה :

בקערה מערבבים קמח אבקת אפייה ,בקערת המיקסר שוברים ביצים שלמות

מקציפים עם סוכר לקצף בהיר ואוורירי  ,מערבבים שמן ומיץ תפוזים מזליפים

 בזהירים בזרם דק את השמן והמיץ לתוך קצף הביצים ,מערבלים מוסיפים את

הקמח בפעמיים מקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה מוסיפים גרידת תפוזים

מקפלים ,יוצקים את התערובת על התפוזים שבתבנית אופים בחום 170 מעלות

40 -45 דקות ,בודקים עם קיסם מוציאים מהתנור יוצקים על העוגה את הנוזלים

שנשארו מסירופ התפוזים ,מפרידים את שולי העוגה מהתבנית מצננים היטב

הופכים את העוגה על צלחת הגשה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת