88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כרוב וסלק מוחמצים

14/02/2019
כרוב וסלק מוחמצים

כרוב וסלק מוחמצים

בגלל הטעם והצבע

השילוב הפשוט והטעים לו נחשפתי במסעדה גיאורגית ביפו,  עשה לי חשק להכין,

 מרכיבים:

ראש כרוב ירוק בינוני (או בגודל שתרצו), שטוף היטב. להוריד עלים עליונים, לחתוך לרבעים ( או יותר, לפי הצורך) ולפרוס לפרוסות עבות

 1 סלק טרי, שטוף היטב וקלוף בקולפן, פרוס עבה ומחולק לרצועות (לא לגרד בפומפיה!), הוא שייתן לנו את הצבע המבוקש,

פלפל ירוק / או אדום חריף, פרוס גס כולל גרעינים

גבעולי שמיר כמה שאוהבים,

 צנצנת זכוכית שיראו את כל היופי הזה,

להרתיח מים, על כל כוס 1 כפית מלח גס. 

לדחוס לסירוגין בצנצנת את הכרוב הפרוס + רצועות הסלק + גבעולי שמיר , להניח את הצנצנת על גבי מגבת מטבח מקופלת , (שלא תקבל שוק ותתפוצץ מהמים הרותחים)

להרתיח את המים + המלח ולצקת אותם רותחים לצנצנת על כל הירקות, כדי כיסוי מלא.

 לסגור במכסה סיבוב אחד, לאפשר לאדים להשתחרר החוצה, ולהתחיל את תהיך הכבישה.

 להשאיר בטמפרטורת החדר, על השיש כ- 12 שעות, (אפשר גם פחות זמן, אם אצה לכם הדרך...)  לסגור את המכסה, ולהפוך את הצנצנת מדי פעם,

לאחר צינון מלא לשמור במקרר.

 אופציה לתוספות טעם אפשריות: שום פרוס,  גרגרי פילפל אנגלי, עלי דפנה, שלוק נדיב של חומץ מלמעלה. הכל לפי טעמכם האישי.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת