88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סברינה

סברינה

סברינה

 16 - 18 סברינות בתבנית שקעים

לבצק הסברינות:

3 כוסות קמח (420 גרם)

1/2 שקית שמרים  טריים של שמרית (25 גרם)

100 גרם חמאה

1 כוס חלב (240 מ"ל)

4 ביצים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/4 כפית מלח

לסירופ:

5 כוסות מים (1200 מ"ל)

½ 2 כוסות סוכר (500 גרם)

1/2 תפוז פרוס לפרוסות (כולל הקליפה)

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום (או 1/2 כוס רום אמיתי)

לקצפת ולדובדבנים:

2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל), 38%

5 כפות סוכר (60 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)

18-16 דובדבנים מסוכרים, לקישוט,

מכינים את הבצק ומתפיחים:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרית.

במיקרוגל ממיסים חמאה. מוסיפים חלב קר, ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.

מוסיפים לקערת המיקסר ביצים+ 1/2 כוס סוכר+מלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד.

מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.

מכסים בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כ-40 דקות. אם אין זמן, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות- התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה).

ממלאים את התבנית, מתפיחים ואופים:

  מערבבים את הבצק להוצאת האוויר.

משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות).

מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

לקראת סיום התפיחה מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע.

מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.

 

 

  

מכינים את הסירופ:


 

 משרים בו את הסברינות ומצננים:

בסיר רחב מחממים מים+½ 2 כוסות סוכר +פרוסות תפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס.

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.

מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל ותמצית רום (או רום אמיתי). שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.

בסכין מורידים מכל סברינה פרוסה דקה (כדי ליישר אותה וגם כדי לשפר את ספיגת הסירופ). מכניסים לסירופ החם 4-3 סברינות בלבד (לא מצופפים כי הן מתנפחות( ומשרים 2 דקות, עד שכל סברינה מתחילה לשקוע בסיר. הופכים ומשרים עוד 5 דקות, עד שכל סברינה תפוחה, כבדה וספוגת סירופ.

מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים בעדינות על מגש ומצננים.

 

מספיגים את שאר הסברינות בסירופ, באותו אופן (אם הסירופ הספיק להתקרר - מחממים שוב ומסירים מהאש, לפני שממשיכים).

את הסירופ הנותר לסנן ולשמור להרטבת הסרינות בהגשה

מכינים קצפת,

מרכיבים, מקשטים ומגישים:

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה+5 כפות סוכר+אינסטנט פודינג לקצפת יציבה.

מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת.

מניחים כל סברינה בקערית הגשה (מעמידים אותה הפוכה, כשהחלק שיושר נמצא כעת למטה). מוזגים עליה מעט מהסירופ ששמרנו בצד,

 חותכים מהחלק העליון של כל סברינה פרוסה בעובי 1 ס"מ - כמעט עד הסוף (משתדלים להשאיר אותה מחוברת בקצה

 מרימים את הפרוסה בזהירות ומזלפים מתחתיה גבעה גבוהה של קצפת (אם הפרוסה בכל זאת נחתכת מצמידים אותה לקצפת מהצד אחרי הזילוף). מניחים מעל דובדבן מסוכר / או תות ומגישים.

שומרים במקרר.

    

   קרדיט קרין גורן

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת