00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תפוז עסקים - הבלוג

לשבור את המיתוס - למה גם את/אתה צריך מקררי יין מדחס

לשבור את המיתוס - למה גם את/אתה צריך מקררי יין מדח...

היין, בניגוד לדעה הרווחת, הוא מוצר רגיש מאוד, וגם המיתוס המפורסם לפיו ככל שהיין ישן יותר הוא טוב יותר אינו בהכרח נכון. מומחים יגידו לכם כי ברוב המקרים ההפך הוא הנכון. ואכן בודדים הם היינות המשתבחים עם השנים, וגם אז, יש להבטיח את שימורם של אלו בתנאים מתאימים, וכמו כן יש לעשות זאת לתקופה שאינה בלתי מוגבלת בזמן. מהם התנאים המתאימים לשימור יין? הנה כמה טיפים חשובים, שאחד מהם גם מתייחס לחשיבותם של מקררי יין מדחס.

כללים חשובים לשימור יין

ישנם איפוא מספר כללים יסודיים ובסיסיים כאשר מדובר באחסון ושימור של בקבוקי יין, כשבראש ובראשונה מדובר בטמפרטורה יציבה באזור ה- 15 מעלות צלזיוס. טמפרטורה נמוכה מדי או גבוהה מדי עלולה לגרום לפגיעה באיכות היין עד כדי קלקולו והפיכתו לחומץ. זוהי הסיבה שבגללה נוהגים באופן היסטורי לשמור יינות במרתפים הממוקמים מתחת לאדמה, מאחר ומרתפים אלו מאופיינים לרוב בטמפרטורה נמוכה.

שמירת היין במקרר הביתי שלכם אינה מתאימה לאחסון ושמירה על בקבוקי היין שלכם. ולכן מאוד מומלץ לשקול לאחסן את היין בתוך מקררי יין מדחס. זאת מכמה סיבות, ראשית הטמפרטורה במקרר הביתי עומדת בו על ארבע מעלות צלזיוס בלבד. בנוסף לכך היא אינה יציבה בו כלל, ואף משתנה כל אימת שדלת המקרר נפתחת ואוויר בטמפרטורת החדר חודר לחלל הקירור.

בנוסף לכך, חשוב במיוחד לספק לבקבוקי היין תנאים נאותים מבחינת אחוזי הלחות. כדי לשמר את פקק השעם בצורה הטובה ביותר, זאת אם נספק לו 60-70 אחוזי לחות כשגם כאן, יש לתת את הדעת לנושא היציבות, מאחר שינויים חדים ותנודות ברמות הלחות יזיקו לאיכות היין. החשש הוא כי פקק שעם שיתייבש עשוי להתפורר או להתכווץ מה שעלול לגרום לכך שאוויר יחדור לבקבוק ויחמצן את היין.

התנאים החשובים לשמירתו של היין כוללים בין השאר סביבה אפלה, כזו שלא תאפשר חשיפה לשמש ישירה. הסיבה לכך היא כי קרינת השמש עלולה לגרום לקלקול מהיר של היין, ועל כך יכולים להעיד כל אלו ששמרו את בקבוקי היין במטבח שטוף השמש שלהם, רק כדי לחלוץ את הבקבוק ולגלות שהיינות ששמרו החמיצו.

מעבר לכל זה חשוב למנוע מהבקבוק לזוז או לרעוד במשך תקופת האחסון. וכמו כן יש לשמור אותו במצב מאוזן ככל האפשר.

ייחודם של מקררי יין מדחס

מקררי יין  מדחס עובדים בשיטה של עיבוי עם מנוע ומדחס בצורה מאוד דומה לזו בה פועל המקרר במטבח הביתי. הם מתאימים גם לבתים, מסעדות, ברים, יקבים מקצועיים. מקררי יין עם מדחס  מאפשרים קירור בטמפרטורה קבועה גם במקומות וחדרים שבהם טמפרטורת הסביבה יכולה להיותה גבוהה, בעיקר כאשר מדובר בקיץ, במקומות כמו ממ"ד או מחסן.

באדיבות: winebar מקררי יין

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tapuz Asakim אלא אם צויין אחרת