88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בצק לפיצה טעים להפליא

בצק לפיצה טעים להפליא

בצק לפיצה טעים להפליא

 

בצק פיצה ביתית

 

בצק לפיצה ביתית

בצק לפיצה עבה או דקה קל מאוד להכנה. את הבצק אפשר להכין במיקסר או ידנית

כמות סועדים: 4 רעבים 

מחבר: Easy Recipes

מצרכים

  • 1/2 1 כוסות מים פושרים חמימים.
  • 2 כפיות של שמרים יבשים
  • קמצוץ סוכר
  • 4 כוסות קמח רצוי מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מעט שמן זית נוסף לשימון

הוראות הכנה

  1. את המים הפושרים שמים בצלחת עמוקה עם קמצוץ סוכר מוסיפים את השמרים מערבבים מעט ומניחים בצד ל 5 דקות.

  2. לוקחים את הקמח ומנפים אותו ישר לתוך קערה גדולה מוספים את המלח, יוצרים גומה בקמח ובוזקים לתוך הגומה את השמן ולאחר מכן את השמרים. מערבבים עם סכין או כף בעדינות.

  3. לאחר שמתקבלים גושים והנוזלים נספגו יש להוציא את הבצק למשטח עבודה וללוש 2 דקות.

  4. את הבצק יש להניח בקערה משומנת בשמן זית ולכסות בניילון נצמד למשך 30 דקות.

  5. לאחר 30 דקות הבצק מוכן ואפשר לרדד אותו לכל עובי וצורה.

רוטב פיצה טעים במיוחד

רוטב פיצה ביתי

 

רוטב פיצה ביתית 

 

זמן הכנה

15 דקות

זמן אפיה\בישול

35 דקות

סה"כ זמן

50 דקות

 

מתכון רוטב פיצה טעים במיוחד שמתאים גם לפסטה. אפשר להכין את הרוטב

סוג הארוחה: מתכון לרוטב פיצה למשקיענים

מצרכים

  • 5 גבעולים של אורגנו טרי
  • 1/4 כפית אורגנו יבש
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 2 רצועות של אנשובי
  • 4 שיני שום טרי כתוש
  • 1/4 כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
  • 1 קופסא של עגבניות שלמות מוכנות ללא קליפה.
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

הוראות הכנה

  1. מפרידים את העלים של האורגנו הטרי מהגבעולים, קוצצים את האורגנו הטרי דק.

  2. על להבה בינונית, במחבת מוסיפים את שמן זית ומכניסים פנימה את רצועות האנשובי ובעזרת כף עץ מועכים אותם בעדינות. האנשובי לא יורגש בפיצה אל חשש. האנשובי גם יתמוסס בזמן הטיגון.

  3. לאחר שהאנשובי התמזג עם השמן מוסיפים את השום הכתוש ומבשלים הכול יחד בערך 50 שניות בכדי לא לגרום לשום להשחים ולהיות מר.

  4. בשלב הזה או מנמיכים את הלהבה נמוך ככל האפשר ומוסיפים את האורגנו הטרי וממשיכים לבשל עוד חצי דקה. מוסיפים את הצ'ילי הגרוס, מוסיפים את האורגנו היבש וממשיכים לערבב. (אורגנו יבש ואורגנו טרי שונים בטעמים ולכן אנו מגוונים בין השניים).

  5. לוקחים את העגבניות ומועכים אותם בקערה בעזרת הידיים. את העגבניות מוסיפים למחבת מגבירים את הלהבה ומוסיפים את המלח הסוכר הפלפל וקמצוץ סודה לשתייה ומביאים את הכול לרתיחה ומבשלים כ 30 דקות.

הערות:

עגבניות מקופסאות שימורים בדרך כלל גורמות לתבשיל להיות חמוץ מעט. במידה ואתם רוצים להפחית את רמת החמיצות אפשרי להוסיף סודה לשתייה. סודה לשתייה מנטרלת חומציות,

קרדיט לבצק ולרוטב:  Easy Recipes

רוטב מהיר וטעים: (הרוטב שלי)

בינתיים קוצצים במעבד מזון + להב מתכת,  בצל גדול  לקוביות קטנות,

 לשים מעט שמן זית בסיר שטוח, ולטגן את הבצל עד ריכוך ושקיפות,

 להוסיף 4 - 6 שיני שום קצוצות או כתושות, לטגן עם הבצל תוך ערבוב תכוף, להשגיח שהשום לא יישרף ,

 להוסיף אורגנו, 1 כף לערך,  פלפל שחור גרוס, מלח,

 להוסיף 300 גר' רסק עגבניות, מדולל במים רותחים, לדרגת סמיכות רצויה,

 לבשל יחד במחבת כ- 5 דקות, לטעום ולתקן תיבול , אם צריך להוסיף 1/2 כפית סוכר לנטרול החמיצות, (או לפי הטעם), לצנן,

*מחממים תנור ל- 250 מעלות טורבו, עם תבנית שטוחה בתוכו, בשלב השני מלמטה, 

 מחלקים את הבצק שתפח ל-2 כדורים,

 מרדדים, על משטח מקומח קלות, כל חלק לעובי הרצוי (לקחת בחשבון שתופח מעט באפיה),  ומעבירים על דף נייר אפיה,

 מורחים 3 כפות נדיבות מרוטב הפיצה,

 

מפזרים בשוליים גבינת מוצרלה מגוררת, (אפשר  גלילי מוצרלה ארוכים)

מקפלים שוליים פנימה ומהדקים מעט מעל המוצרלה

באמצע הבצק מעל הרוטב,  מוסיפים מה שרוצים ואוהבים,

  מגרדים על פומפיה גסה מעט גבינה בולגרית, מפזרים זיתים פרוסים שחורים / או ירוקים ,

פטריות פרוסות, תירס, אנשובי,  גבינת עמק, פרמזן, קשקבל, אפשר כל חצי פיצה במילוי שונה.

מורחים שוליים מקופלים עם חלמון טרוף + כף מים וקורט מלח, זורים שומשום מלא, 

 

מוציאים את התבנית החמה (מאוד!), וגוררים לתוכה את הניר אפיה עם הבצק, ומחזירים לתנור

אופים על טורבו 220 מעלות,  בשלב שני מלמטה,

 עד שהבצק זהוב/שחום לטעמכם, והגבינה מותכת,

מחלקים למשולשים ומגישים חם

            

   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת