88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק אפונה

09/01/2019
מרק אפונה

מרק אפונה

ושאר ירקות 

 2- 3 כוסות אפונה יבשה, לשטוף היטב,  להשרות במי ברז  לכמה שעות. 

1 - 2 בצל יבש גדול קצוץ ,

על דיסקית צ'יפס של מעבד מזון לגרד:

2 תפוחי אדמה בינוניים,

 דלעת, 350 גר'

 3 - 2 גזרים, בינוניים

3 שיני שום פרוסות, או שלמות

 2 גבעולי סלרי חתוכים,

 צרור עלי פטרוזיליה ועלי סלרי, קשורים,

 עגבניה חצויה,

מים רותחים ,   (*כמות המים תקבע את דרגת הסמיכות של המרק), 

 לתיבול:

 אבקת מרק עוף

פלפל,

פפריקה

מלח (לקראת סוף הבישול),

 אופן הכנה:

 בסיר מרק עמוק, לטגן בשמן, קנולה/סויה, את הבצל הקצוץ, עד שקיפות,

 להוסיף כל שאר הירקות ולערב,

 להוסיף את האפונה המושרית והמסוננת,  לערבב ולתבל (חוץ מהמלח שמקשה את הקטניות),

להוסיף מים רותחים בכמות המרק שרוצים ,  (חלק מהנוזלים נספגים בזמן הבישול) , 

לבשל על אש בינונית, רתיחה קלה בסיר,

 עד לריכוך האפונה,

 לקראת הסוף, בעשר דקות אחרונות לערך, אפשר להוסיף את המלח, ולגוון באחת או יותר, מהאופציות הבאות:

 לגיוון:

1.  אפשר להוסיף  1/2 כוס אפונה עדינה קפואה,

2. אפשר לטפטף למרק  הרותח בצקניות:

ביצה + 2 - 3 כפות קמח + פלפל + מלח לערבב, ולטפטף למרק דרך פומפיה עם חורים גדולים, נטיפים בעזרת גב של כף 

בכיוון הגירוד הרגיל, 

לבשל עוד כ-  10 דקות, לטעום ולתקן תיבול,

3. להגשה: אפשר קרוטונים או שקדי מרק (רק אם המרק דליל יותר, למרק מאוד סמיך זה מיותר)

להגיש חם,

 

הערה: אם אוכלים את המרק סמוך לסיום הבישול זאת דרגת הסמיכות שלו כרגע,

 אם נשאר מרק למחרת, האפונה סופחת הרבה נוזלים, והמרק יהיה סמיך מאוד, (אישית פחות אוהבת )

אפשר לדלל עם מים רותחים, במידה ובכמות שאתם רוצים,  להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ- 5 דקות לערך,

לערבב מדי פעם שהמשקע של האפונה לא ייחרך. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת