88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת קונקורד שוקולד

עוגת קונקורד שוקולד

עוגת קונקורד שוקולד

 

הפכתי אותה בקלות

לעוגת רושם 

מרכיבים

לתבנית קוטר 26

  • 2 ביצים

  • כוס וחצי סוכר

  • 2 כוסות קמח תופח.

  • 1/2 כוס קקאו

  • 1 כוס שמן

  • 1 כוס חלב (שמתי במקוןם 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי + גרידת תפוז)

  • 1/2 כפית סודה לשתיה

  • 1/2 כפית מלח

  • כוס מים רותחים (הרתחתי במקום כוס חלב)

  • לציפוי   גנאש:

  • 250 מיל' שמנת מתוקה

  • 200 גרם שוקולד מריר

  • כפית נוטלה

אופן ההכנה

 

 

        

  • 1

    מקציפים ביצים וסוכר ולאחר מכן מוסיפים את השמן והחלב (במקום חלב שמתי מיץ תפוזים וגרידת תפוז), ובהדרגה מוסיפים את כל היבשים.


  • 2

    (קמח,קקאו,מלח,סודה לשתיה) ולבסוף את המים הרותחים (שמתי חלב רותח). מכניסים לתנור 180 מע' שחומם מראש כ-40 דקות. נותנים לעוגה להתקרר..             

  •  

  • אם יש סדקים, להפוך את העוגה  עם הצד התחתון למעלה

  • 3

    מרתיחים על הגז שמנת מתוקה במקביל חותכים לקוביות את השוקולד המריר בקערה. כשהשמנת רתחה להוסיף את הנוטלה ולהעביר לקערת השוקולד (גנאש) לערבב היטב ולשפוך על העוגה. 


  • 4

    לפזר אבקת זהב ולפורר שוקולד לבן ..(על שלב זה ויתרתי)

  •  

  • 5

    המרה לפרווה:במקום כוס חלב אפשר חלב קוקוס. במקום שמנת מתוקה אפשר שמנת צמחית.

  • עד כאן המקור, קרדיט לקרן חביב

  •  

מכאן הוספתי שינויים שלי, לעוגת רושם חגיגית ליום הולדת של מאיה

 

לקצפת:

1.5 גביעים שמנת מתוקה 38%

2 כפות שטוחות פודינג אינסטנט וניל צרפתי + 1 כף סוכר להקציף לקצפת נוקשה,

להכניס לשקית זילוף עם צנטר בדוגמה הרצויה, לזלף על קרם השוקולד

 

 

  • לקונקורד שוקולד
  • לקלות 10 פקאנים ולצנן, לשבור לפירורים קטנים בעזרת  תחתית של כוס
  • להמיס בפולסים במיקרו, 150 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
  • מדי פעם להוציא ולערבב, עד שמתקבל מרקם קרמי חלק,
  •  להוסיף טיפונת שמן ניטרלי לקבלת ברק, (קנולה)
  • לצקת את השוקולד על נייר אפיה המונח על מגש שטוח,
  •  להחליק/למרוחבשכבה אחידה,  בפלטה או מרית,
  •  לפזר מעל את פירורי הפקאנים הקלויים, 
  • להכניס למקפיא, 
  •  אחרי שעה לשבור באופן חופשי, (איך שיוצא אני מרוצה!)
  •  לנעוץ מעל הקצפת בתוך העוגה באופן חופשי,
  •  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת