88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שמרים קינמון שוקולד

24/12/2018
שמרים קינמון שוקולד

שמרים קינמון שוקולד

הבצק נהדר, רך ונעים בעבודה ובטעם, אף פעם לא מאכזב,

 מוכר מעוגת שמרים שוקולד אחרת שאני נוהגת להכין, (ראו בקישור)

 הפעם מלאתי חלק  בממרח נוטלה , וחלק בקינמון

גם עיצוב הרולדות היה שונה, וכולן נאפו יחד באותה תבנית

מרופדת נייר אפיה.

 

 

את הבצק שתפח שעה, חילקתי ל- שישה כדורים 

 3 רולדות עם מילית שוקולד:

שוקולד נוטלה

מעט קקאו לזריה 

מעט ביסקוויטים פתי בר בטעם שוקו מפוררים, 

אפשר לפזר כף סוכר דמררה מעל (לא חובה)

העיצוב:

משטח ומערוך מקומחים

1.

 לרדד דק כדור בצק,

 למרוח בנדיבות שוקולד נוטלה,

 לפזר מעל קקאו דרך מסננת

לפזר חופן ביסקוויטים מפוררים

 לפזר מעל כף סוכר דמררה (לא חייבים),

לגלגל את העלה משני צידי האורך, לכיוון האמצע,

 לחתוך בסכין באמצע, ולחלק לשני חלקים שווים ,

קיבלנו שתי רולדות לא עבות,

 להצמיד שני קצוות עליונים, להדבקה,

ולהתחיל ללפף את שתי הרולדות אחת עם השניה

כאשר החלק הפתוח כלי מעלה,

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה 

לכסות בשקית ניילון גדולה,  לתפיחה של 30 דקות,

להכין כך עוד שתי רולדות

 *************

3 רולדות במילית קינמון

100 גר' חמאה רכה למריחה על הבצק,

2 כפות קינמון

1.5 כוסות סוכר דמררה (הבהיר),

לערבב,

1. לרדד דק כדור בצק ,

למרוח חמאה רכה על כל העלה,

 לפזר מתערובת הסוכר+קינמון

לעבור בעדינות עם המערוך להידוק המילית,

ולהתחיל לגלגל לרולדה עד 2/3 רוחב הבצק

את השליש הנותר לחתוך לרצועות רחבות מהרולדה והחוצה

להשלים את גלגול הבצק כאשר הרצועות מלמעלה, והקצוות שלהן מתחת

להניח  בתבנית,

 

לכסות את כל הרולדות לתפיחה של 30 דקות,

 לחמם תנור מראש ל- 180 מעלות, 

ציפוי:

לטרוף חלמון + כף מים ,

למרוח את  כל הרולדות במברשת אפיה, לפני כניסתן לתנור.

אפיה:

חום  180 מעלות לא טורבו, אמצע התנור, עד שזהוב /שחום,

 

לסירופ:

3/4 כוס מים + 3/4 כוס סוכר 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

לבשל עד המסת הסוכר, ולצנן היטב

מוציאים את התבנית ומורחים את הרולדות בסירופ הקר 

בעזרת מברשת אפיה, לברק ורכות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת