88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צלי עוף ותפוחי אדמה שלמים

צלי עוף ותפוחי אדמה שלמים

צלי עוף

ותפוחי אדמה שלמים בתנור

 

                                                                             

זה מתכון הכי בסיסי שיש וטעים על דעת כולם

את חלקי העוף ( 10 - 12  ירכיים וכרעיים ), להשרות במים רותחים ולנקות את העור משאריות נוצות,

חשוב להשאיר את העור, כי הוא שומר על העוף שיישאר עסיסי ורך.

בקערה עמוקה, להכין תערובת של תבלינים למשרה:

1.5 כפות  פפריקה מתוקה +  כפית שטוחה פלפל שחור גרוס + 1/2 כפית מלח גס + 2 כפיות שום כתוש + 1/2 כוס מים חמימים,

לערבב היטב להכניס את חלקי העוף, לערבב שיצופו בתבלינים,  אם לא מכינים מיד, בשלב זה,

אפשר להכניס לילה למקרר מכוסה בניילון נצמד, לספיגת טעמים.

לקראת ההכנה, לחמם תנור אפיה ל- 200 מעלות חום רגיל עליון תחתון ,

לשטוף היטב ולקלף מספר תפוחי אדמה אדומים, שלמים ושווים בגודלם,

לזלף בתבנית אפיה עמוקה שמן זית, ובשלב ראשון, לסדר את חלקי העוף בתבנית, עם העור למטה.

לגלגל את תפוחי האדמה ברוטב שבקערה,  בו שרה העוף, שיצופו בתבלינים , (אם יש צורך מוסיפים מלח גס פפריקה ושמן זית ולערבב.

 לסדר את תפוחי האדמה  בתבנית , כאשר הכל מונח בשיכבה אחת גם הבשר וגם התפוחי אדמה.

לחתוך שני בצלים בינוניים לשמיניות ולפזר מעל העוף,

להוסיף לקערה כ- 1/2 כוס מים לשטוף את כל התבלינים ולצקת לתבנית. 

מכניסים לתנור החם, כאשר הכל מזהיב, הופכים לצד שני עתה עם העור למעלה,

ממשיכים באפיה, עד שמתקבל גוון זהוב / שחום יפה ומעורר תיאבון

במהלך האפיה יש להוציא  מדי פעם את התבנית, ולהשקות בכף את העוף ותפוחי האדמה,

אם רואים שתפוחי האדמה לא יהיו מוכנים יחד עם העוף,

אפשר לעשות בהם חריצים , לחתוך לפרוסות (לא עד הסוף), ולהרטיב  עם הרוטב שנוצר בתבנית

אם אוכלים מיד, זה הזמן לכבות תנור ולהוציא את התבנית, 

אם רוצים להגיש רק בעוד שעה שעה וחצי למשל, להוציא את התבנית, ובינתיים להעלות טמפרטורה ל- 250 מעלות,

 להרטיב היטב את העוף ותפוחי האדמה, לכבות תנור!!! ולהחזיר את התבנית לתחתית התנור, אין צורך בכיסוי מכל סוג שהוא, 

העוף ימשיך בבישול איטי ועדין, רק מלמטה,  וחומו ישמר עד ההגשה,

ותפוחי האדמה יספגו את טעמי העוף והרוטב, יתרככו וישחימו יפה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת