88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם יוגורט וזיתי טאסוס

לחם יוגורט וזיתי טאסוס

לחם יוגורט וזיתי טאסוס


 

מצרכים:

ל-2 כיכרות

1 ק"ג קמח לחם מנופה

30 גר' שמרים טריים, או כף שטוחה שמרים יבשים,                                                                        

2.5 כוסות יוגורט

1.5 - 1.75 כוסות מים מנרליים פושרים,

1 כוס זיתי טאסוס מגולענים,

 1/2 כף מלח ים עדין

אופן הכנה:

בקערת המיקסר + וו לישה שמים

1 ק"ג קמח + יוגורט + מים + שמרים ולשים לבצק רך,

מוסיפים זיתים ומלח ולשים עוד חמש דקות

משמנים קערה נקיה בשמן זית, ומתפיחים בטמפרטורת החדר, את הבצק 1.5 שעות מכוסה בניילון לא נצמד,

מדי 30 דקות מפילים את הבצק להוצאת אוויר, ולשים חצי דקה לערך,

מחלקים את הבצק ל-שניים

מוציאים כל מחצית על משטח מקומח בהרבה קמח, ומכל חלק יוצרים בעדינות כיכר מוארכת,

תוך שאוספים את הקמח מתחתית הכיכר, ומבליעים אותו פנימה לתוך הבצק, 

ומניחים אותן על נייר אפיה מקומח, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה,

בינתיים מחממים את התנור 230 מעלות, עם תבנית או אבן אפיה בשליש התחתון של התנור,

כאשר הכיכרות תפחו ומוכנות לאפיה, מחליקים עם הנייר אפיה לתוך התבנית הלוהטת או על האבן שמוט

זורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח ליצירת לחות 

*אופים 20 דקות ב-230 מעלות, 

**מורידים טמפרטורה ל- 210 מעלות, וממשיכים באפיה עוד כ- 25 דקות,

הלחמים מוכנים כאשר מכים בתחתיתם נשמע צליל חלול,

 מצננים על רשת. 

   

  

 

  

לשמירת הטריות, לפרוס ולהקפיא מיד לאחר הצינון, בקופסאות מאורכות וסגורות,

להפשיר רק כמה פרוסות שרוצים לאכול, בטמפרטורת החדר או להצנים,

לכריך לבית הספר או לעבודה , למרוח מה שרוצים כאשר הלחם יכול להיות קפוא , ולעטוף שיפשיר לאט וטבעי

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת