סופריטו עוף מבית אמא
אחד התבשילים שהיו מסמלים בילדותי את פסח אצל סבתי ז``ל הירושלמית הסופריטו היה מתבשל על פתיליה,והטעם גן עדן.
העוף ותפוח האדמה משתבח ככל שהבישול על להבה נמוכה מתארך ,רצוי רק לבדוק שיש מספיק נוזלים.
אני מכינה את הספריטו על הגז ומעבירה לעוד שעה לתנור בחום בינוני .
הריחות שממלאים את הבית מציפים בגעגועים לבית אמא שכמובן הייתה מכינה גם את הסופריטו על הגז .
מצרכים :
6 חלקי עוף /שוקיים ירכיים
6 תפוח אדמה חתוכים לצ'יפס רחב
מלח,
פלפל שחור ,
1 כף אבקת מרק עוף ,
שמן לטיגון
אופן ההכנה :
בסיר רחב לטגן את תפוחי האדמה עד להזהבה ,להוציא לנייר סופג לשמור בצד.
לשפוך מהשמן שבסיר להשאיר ממש מעט ,להניח את חלקי העוף לטגן מכל הצדדיםעד שמקבלים
צבע זהוב ,לתבל במלח ופלפל,לסדר מעל העוף ומסביב את תפוחי האדמה הזהובים
להוסיף בערך 2 כוסות מים, להביא לרתיחה להוסיף אבקת מרק ,להנמיך את הלהבה ,לבשל שעה עד לריכוך העוף ,
מדי פעם לנענע את הסיר שתפוחי האדמה יקבלו מהרוטב ,אפשר בזהירות בעזרת כף
להרטיב את תפוחי האדמה,להעביר לתנור בחום בינוני 160 מעלות לעוד שעה ,ללצקת מדי פעם מהרוטב
על תפוחי האדמה .אפשר להסיר את המכסה לקראת סוף האפייה לקבלת צבע זהוב ושחום ,
בתאבון .
הוספת תגובה
תגובה אחת