88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים ובצל

 

פשטידת קישואים ובצל 

טיפ 1: מאחר שהקישוא הוא ירק שמגיר לא מעט מים, מומלץ לגרד בפומפייה ולשים את הקישואים במסננת, אפילו כמה שעות לפני ההכנה אם אפשרי ובכל מקרה,  יש לסחוט אותם היטב לפני שמוסיפים אליהם את שאר המרכיבים.

טיפ 2: אל תוותרו על השחמת הפשטידה מלמעלה. זה החלק הכי טעים שלה. (ראו תמונה).

 

(פיירקס מלבני גדול/ תבנית ח”פ גדולה או 2 בינוניות)

המרכיבים:

5 קישואים גדולים מגורדים גס בפומפייה

3 בצלים בינוניים קצוצים קטן

1 וחצי כוסות של קמח תופח (אם אין אפשר קמח רגיל+חצי שקית אבקת אפיה)

3/4 כוס שמן קנולה

3 ביצים

מלח

פלפל שחור טחון

 

 

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. מגרדים את הקישואים המקולפים על הצד הגס של הפומפייה.

3. שמים את הקישואים במסננת לפחות לחצי שעה.

4. סוחטים היטב את הקישואים ושמים בתוך קערה גדולה.

5. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת כל שאר המרכיבים.

6. מתבלים במלח ובפלפל טחון, לפי הטעם ומערבבים הכל היטב.

7. מרססים את התבנית/ות בתרסיס שמן קנולה/זית ושופכים פנימה את הבלילה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה, או עד שהחלק העליון של הפשטידה משתזף ואף משחים והפשטידה מתייצבת.

9. מוודאים שהחלק התחתון ללא נוזלים ומוציאים החוצה להתקרר.

כדאי להמתין 20 דקות להתיצבות וספיגת הנוזלים

10. מומלץ לאכול חמים או בטמפרטורת החדר. ניתן לקרר ולאכול עד 3 ימים מיום ההכנה. 

הפשטידה אף משתבחת ביומיים שאחרי

 

                                                                                                                                                        

אם נשארה פשטידה, לחמם בתנור או באובן טוסטר,180 מעלות, על תבנית מרופדת בנייר אפיה,

ולכסות בנייר אפיה רופף, 180 מעלות עד שחם.

 

קרדיט: כרמל / לסלונה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת