88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סופגניות קלאסיות

סופגניות קלאסיות

סופגניות קלאסיות

טיפים וטריקים למתכון

כ-16 סופגניות עם קורצן עגול בקוטר 7 ס"מ

השימוש בכוס מידה של 250 מ"ל

מצרכים:

חצי קילו קמח (500 גרם)

1 כף שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

1 כפית מלח

רבע כוס שמן

2 ביצים

חצי כפית תמצית ווניל

שלושת רבעי כוס מים

1 כף ערק\ ברנדי\ וודקה

כ-300 גרם ריבת תות

אבקת סוכר

כ- 1 וחצי-2 ליטר שמן לטיגון הסופגניות

קמח לקימוח

קורצן עגול בקוטר 7 ס"מ,

בקבוק לחיץ או שקית זילוף עם פייה דקה,

קש או עיפרון

אופן הכנה:

בצק:

 לנפות את הקמח לקערת המיקסר.

• להוסיף את השמרים היבשים, הסוכר והמלח. בעזרת וו לישה, לערבב מעט את החומרים היבשים.

• להוסיף את השמן, הביצים, תמצית הוניל והמים. ללוש את הבצק על מהירות נמוכה כ-10 דקות. •

להוסיף את הערק וללוש עוד 2 דקות עד שמתקבל בצק רך מאוד וקצת דביק.

• לשמן מעט קערה גדולה ולהעביר אליה את הבצק. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח את הבצק כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

יצירת הסופגניות:

• לקמח היטב את משטח העבודה. •

להוציא את הבצק למשטח העבודה ולקמח אותו גם מלמעלה.

• לרדד את הבצק לעובי של אחד וחצי עד שני ס"מ.

בעזרת קורצן עגול בקוטר 7 ס"מ לקרוץ עיגול בצק,

להוציא אותו מיד מהבצק המרודד ולהניח אותו בתבנית או מגש מקומח.

• ליצור ככה את כל עיגולי הבצק ובין קריצה לקריצה לטבול את הקורצן בקמח.

כשמסיימים לקרוץ עיגולים, לאסוף בחזרה את כל שאריות הבצק לכדור מהודק, לכסות במגבת ולתת מנוחה של 5 דקות.

• לחזור שוב פעם על אותו תהליך, רידוד, קריצה ולהניח במגש (ראו בסרטון) במרחק אחד מהשני, עד שלא נשאר בצק.

• לקמח ממש מעט את עיגולי הבצק מלמעלה, לכסות אותם במגבת ולתת להם התפחה של כ-40 דקות. •

בינתיים להכניס את ריבת התות לתוך הבקבוק הלחיץ. אם הריבה מכילה חתיכות גדולות של תות, יש להעביר אותה דרך מסננת ואז לשים בתוך הבקבוק.

טיגון: • בסיר בינוני, לחמם שמן עמוק על אש בינונית לטמפרטורה של 160-170 מעלות או עד כשמכניסים כף עץ הפוכה, יש בועיות קטנות ליד הכף העץ.

• חשוב מאוד לטגן באש בינונית. אם השמן יהיה חם מדי, הסופגנייה תהיה מוכנה מבחוץ ומבפנים הבצק לא יהיה מוכן.

• בעזרת ספטולה קטנה או סכין רחבה, להעביר בעדינות את עיגול הבצק לשמן כשהצד שהיה למעלה נמצא הפוך, בתוך השמן.

לטגן כדקה וחצי עד שתי דקות מכל צד, עד שהסופגנייה משחימה.

• להוציא למגש גדול מרופד בנייר סופג.

מילוי:

• כשמסיימים לטגן את כל הסופגניות,  לוקחים קש (או עיפרון שהצד עם המחק עטוף בניילון נצמד) ובעזרתו יוצרים תעלה בתוך הסופגנייה (ראו בסרטון).

• ממלאים את הסופגנייה בריבה בעזרת הבקבוק הלחיץ, עד שהריבה יוצאת מעט מהחור שיצרנו. אם הריבה מתקשה לצאת, תחממו את הבקבוק עם הריבה כמה שניות במיקרוגל

. • אחרי שהסופגניות הצטננו לגמרי, לפזר מעליהן אבקת סוכר, לא כשהן חמות, אחרת האבקת סוכר תימס

(אם מקפיאים, לא לפזר אבקת סוכר, רק כשמוציאים מהקפאה).

  

  

  

קרדיט:  חן במטבח (*10)          

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת