66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מתכון פלפלים ממולאים באורז ובשר

07/12/2018

פלפל ממולא באורז ובשר היה אחד המאכלים שהיה מוגש לשולחן  בבית סבתי והוריי והיה מאוד אהוב עלי. בשר הפלפל היה רך ומרקמו  אוורירי ולא דחוס.

מאכל ששימש כתוספת מעולה בארוחת חג או בארוחת שבת בצהריים.

 

פלפל ממולא.png

 

חומרים


6 פלפלים בצבעי שונים בעלי קליפה עבה (אדומים, צהובים, כתומים, ירוקים)
לרסק 6 עגבניות בשלות
250 גרם בשר טחון טרי
חצי כוס אורז
בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית פפריקה מתוקה
שמן


 

אופן ההכנה

 

מסירים את הכיפות מהפלפלים ומנקים מהגרעינים ומהגידים הלבנים, שומרים את הכיפות.
מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
מוסיפים כרבע מרסק העגבניות ומערבבים דקה.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, המלח, פלפל והפפריקה המתוקה ומערבבים כדקה.
מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת מזלג מערבבים עד אשר הבשר מחליף את צבעו.
מוסיפים את האורז ומערבבים דקה (להקפיד שלא ישרף).
ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (עד 2/3 מגובה הפלפל לתפיחת גרגרי האורז) ומכסים בכיפות.
להניח את הפלפלים בתבנית .
להוסיף קצת מים ברסק העגבניות שנשאר ולשפוך מעל הפלפלים.
לכסות בנייר כסף.
לאפות בחום של 200 מעלות כ- 30 דקות.
לקראת סוף האפיה, להוריד את נייר הכסף.
כשהאורז התרכך וכמעט מוכן לאכילה.
לכבות את התנור להשאיר את הפלפלים עוד 5 עד 10 דקות בתנור,
על מנת שהאורז יצא מופרד זה מזה.

 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת