00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גלית מספרת

אין כמו מרקים נהדרים לחמם את הגוף ואת הנשמה בחורף

אין כמו מרקים נהדרים לחמם את הגוף ואת הנשמה בחורף

זה זמן אידיאלי לעשות ניסויים במטבח כשכולנו בבית. כיום נחשבים האגסים כמקור מצוין של סיבים,  ויטמין C, אשלגן והם מזינים וטעימים. אגסים אמריקאים טעימים כשהם מוקפצים עם ירקות, צלויים או טחונים ומתמזגים היטב במרק שתחברו.

לפניכם חמישה מרקים שיוסיפו המון חום, מתיקות בחודשי החורף באדיבות מועצת מגדלי האגסים האמריקאית:

מרק אגסים ודלורית בניחוח קארי

החומרים:

 1/2 כוס שמן זית כתית

2 בצל צהוב, חצוי וחתוכים לפלחים

1 דלורית

2 אגסי בוסק חלודים קלופים

3 כפות אבקת קארי מתון

2 כוסות סיידר תפוחים

6 כוסות מים

2 כוסות שמנת מתוקה

1 כוס שמנת חמוצה

שמיר רענן

 ההכנה:

 מחממים שמן זית בסיר מרק גדול מעל להבה בינונית.

מוסיפים בצל ומטגנים, תוך ערבוב לעיתים קרובות עד שקיפות.

מוסיפים דלורית חתוכה ומקולפת, אגסים חתוכים לקוביות, מתבלים במלח ופלפל, מקטינים את החום. מערבבים מידי פעם, עד שהדלורית רכה ומתקרמלת מעט.

מוסיפים אבקת קארי וממשיכים לערבב במשך דקה לתת טעם.

מוסיפים סיידר, מגבירים את החום לבינוני ומוסיפים מים. מבשלים עד שהדלורית מבושלת לחלוטין.

מוסיפים שמנת מתוקה וחמוצה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.

טוחנים את המרק באמצעות בלנדר או מעבד מזון.

להגשה מקשטים עם מעט שמנת חמוצה ושמיר.

מרק מוליגטוני עם עוף, אגסים, קוקוס:

גירסת מרק מוליגטוני בהשראת הסתיו זה תענוג צרוף. אגסים צבעוניים, עוף רך, בטטה וחלב קוקוס עשיר, מרק אנגלי קלאסי בניחוח הודי. המרק מוכן תוך 30 דקות והטעם אפילו טוב יותר למחרת.

החומרים:

2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה לשומרי כשרות

1/2 קילו חזה עוף, חתוך לחתיכות

מלח ופלפל

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות

3 שיני שום קצוצים דק

2 כפיות ג'ינג'ר מגורד

2 כפיות אבקת קארי

1 כפית כורכום

1 כפית גרם-מסאלה

4 כוסות מרק עוף

1/2 קילו בטטות חתוכות לקוביות

2 אגסים אמריקאים חתוכים לקוביות בינונית

1 קופסא קרם קוקוס

3/4 כוס פתיתי קוקוס קלוי

כוסברה קצוצה

ההכנה:

בתוך סיר מרק גדולה מעל להבה בינונית ממיסים  כף החמאה.

מוסיפים את העוף החתוך לקוביות ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. לטגן במשך 3 עד 4 דקות או עד שהעוף מבושל ומעבירים לקערה קטנה.

להוסיף את החמאה הנותרת למחבת אותו, לטגן את הבצל עד שמשחים קלות, מוסיפים את השום, ג'ינג'ר ואת כל התבלינים, מטגנים למשך דקה אחת נוספת.

מוסיפים מרק עוף ומגרדים את תחתית הסיר כדי לערבב את כל המשקעים. מוסיפים את קוביות בטטה ומביאים לרתיחה.

כשמרק רותח, לבשל במשך 6-8 דקות, או עד תפוחי אדמה מתוקים רכים.

להוסיף את קוביות האגסים ולהמשיך להתבשל במשך 5 דקות נוספות.

מוסיפים קרם קוקוס ומתבלים את המרק עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך.

מקשטים כל קערית מרק עם קוקוס קלוי וכוסברה קצוצה.

מרק אגסים קלויים וקישואים עם קרוטוני פרמזן:

הפשטות היא המפתח של המתכון הזה. זה מרק קטיפתי חלק שיכול להיות מוכן שלושה ימים מראש.

החומרים:

קילו דלעת או דלורית, חתוך לחצי לאורכו

2 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות

2 כפות שמן זית

4 כוסות מרק עוף צח

1/2 גביע שמנת מתוקה

1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורר

1 כף סוכר

פלפל גרוס טרי ומלח

לקרוטונים פרמזן

2 כוסות קוביות לחם לבן כפרי

1 כפות שמן זית

2 כפות פרמזן מגורר

ההכנה:

למרק: מחממים התנור ל- 200 מעלות. מברישים את הדלעת ואגסים עם שמן זית, מניחים על נייר אפייה, וצולים כ-30-35 דקות עד שהם רכים.

מגרדים את תוכן הדלעת ומכניסים למעבד מזון עם האגסים, ומעבדים עם להב מתכת עד שהתערובת חלקה. מוסיפים 1-2 כוסות מרק עוף וממשיכים בעיבוד עד שהתערובת חלקה.

מעבירים לסיר, מוסיפים את מרק עוף הנותר, שמנת, אגוז מוסקט, סוכר. מביאים לרתיחה, להקטין את החום ולבשל במשך 10 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

לקרוטונים: מניחים את קוביות הלחם בקערת ערבוב גדולה. מטפטפים שמן זית מעל, מוסיפים פרמזן, ומקפיצים את קוביות הלחם עד שהם מצופים בגבינה. אופים  כ- 10 עד 12 דקות.

מרק ארטישוק ירושלמי ואגסי בוסק עם פטריות וקבנוס

המתכון הזה מביא התחלה מתוקה לכל ארוחה עם שילוב יוצא דופן של אגסים בשלים, ארטישוק ירושלמי וקבנוס

החומרים:

 2 כפות חמאה/מרגרינה

1 בצל קטן פרוס דק

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף, שטוף היטב וחתוך לקוביות

3-4 כוסות מים מוגזים

2 אגסי בוסק חלודים בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות

פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם

חופן פטריות חומות ארומטיות מכל סוג

100 גרם קבנוס חתוך

2-3 כפות שמן זית

2 בצלי שאלוט קצוצים

ההכנה:

ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים בצל קצוץ ומערבבים על אש בינונית-נמוכה כ 8 דקות מבלי לשרוף אותו.

מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מוסיפים 3 כוסות מים מוגזים, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות כד שהארטישוק רך.

מוסיפים קוביות אגסים ומבשלים כ-4 דקות נוספות. מעבדים את המרק בבלנדר או מעבד מזון. מוסיפים מים מוגזים נוספים לפי הצורך כדי להגיע למרקם הרצוי. מתבלים במלח ופלפל.

 בזמן בישול מרק, מטגנים בשצן זית חתיכות קבנוס במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הפטריות ומבשלים 4-5 דקות. מוסיפים בצלצלי שאלוט קצוצים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. מתבלים בפלפל ומלח.

להגשה: שמים 2 כפות פטריות וקבנוס בקערה, שופכים מרק חם ומגישים מיד.

אגס ומרק תירס ברוטב פסטו בזיליקום-מקדמיה

זהו מרק מתקתק עם פסטו בזיליקום-מקדמיה, מה שהופך אותו לתבשיל צמחוני טעים מאד ודל שומן.

החומרים

לפסטו

2 כוסותעלי בזיליקום

3 כפות אגוזי מקדמיה (בערך 10 אגוזים)

2 כפיות מיץ לימון טרי

1/4 כפית מלח

1 כף שמן קנולה

למרק:

4 אגסי אנג'ו, חתוכים לרבעים

3 כוסות גרעיני תירס

ג'ינג'ר טרי קצוץ 1 כף

4 כוסות מים

1 כפית מלח

1 כוס חלב קוקוס

ההכנה:

להכנת הפסטו: לשלב את כל המרכיבים במעבד מזון, להפעיל בפולסים מספר פעמים. לגרד מהצדדים פעם או פעמיים ולהמשיך לטחון עד שתקבל משחת פסטו שמנמנה ויציבה. מניחים בצד עד שהמרק מוכן.

להכנת המרק: בסיר בינוני, שמים את האגסים, תירס, ג'ינג'ר ומים. מכסים, מביאים לרתיחה, ואז מקטינים את האש ומבשלים במשך 10 דקות.

לכבות את האש ולאפשר למרק להתקרר למשך 15-20 דקות. כשהמרק מקורר מעט, מרסקים אותו בבלנדר עד שהתערובת חלקה. כדי לקבל מרק חלק לגמרי, מעבירים אותו דרך מסננת.

מחזירים את המרק לסיר על אש נמוכה ומתבלים במלח וחלב קוקוס. מגישים חם עם כפית נדיבה של רוטב פסטו בזיליקום-מקדמיה.

תכירו את איש האגסים:

יובל בר-נר , איש האגסים, המייצג מזה שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, מוכר לכולנו מתוכנית הבישול בערוץ האוכל שעוסקת באגסים. בנוסף הוציא יובל בר-נר לאור ספר מתכוני אגסים מקוריים.

חיבתו והבנתו הרחבה בתחום האגסים משמשת את יובל בר-נר בתפקידו כנציג הרשמי של מועצת האגסים האמריקאית בישראל. מועצת האגסים הנו גוף המרכז כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון . בארץ משווקים שלושה זנים פופולאריים במיוחד של אגסים אמריקאים: בוסק, אגס בצבע חלודה, השומר על צורתו גם במהלך בישול בטמפ' גבוהות ולכן מתאים לצלייה או אפייה. ואגסי האנג'ו הירוק והאדום, אגסים עזי טעם, עסיסיות ומתיקות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל galitn24 אלא אם צויין אחרת