44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

ערב חלומי במסעדת SEASON מלון בוטיק אלגרה - פסטיבל מסעדות פתוחות ירושלים

ערב חלומי במסעדת SEASON מלון בוטיק אלגרה - פסטיבל ... במסגרת פסטיבל מסעדות פתוחות בירושלים, עלו שלישיית  גרגרניות בדרכים לעיר הבירה ומדוייק יותר לעין כרם שם שוכן לו מלון הבוטיק אלגרה ובליבו מסעדת שף מרשימה של השף אורן וינקלר שרוקח שם מטעמים לא מהעולם הזה.
מזל שיש כזה פסטיבל רק חבל שהוא קצרצר, היום 17.11 הוא מסתיים 
תכנסו אולי עוד תספיקו .
#gargeraniot_on_the_road


איזה קסם של מקום -כניסה למלון הבוטיק אלגרה שבעין כרם הציורית


תיכף נכנס ונכיר את 
SEASON מסעדת השף של המלון בניצוחו של השף אורן וינקלר


כן גם SEASON משתתפת בפסטיבל  13-17/11


במבנה אבן מרשים  שטמון בו סיפור אהבה לא שגרתי בין רג'ב לאלגריה בעין כרם, רג'ב  רחיל הערבי נוצרי מעין כרם מתאהב באלגריה בלו  ממשפחה אמידה ממחנה יהודה, זה קורה בשנות ה 20 של המאה הקודמת , היא נענתה לחיזוריו העקשניים למורת רוחם של בני המשפחה, הם התחתנו בבית לחם, היא התנצרה ועברה לגור בבית המיוחד בתחילת שנות ה-30 בעין כרם, היא נפטרה לפני 25 שנים והבית נקרא אז בית היהודיה, משפחתה עברה למזרח ירושלים בעיקר, המקום הפך לבית כנסת ואחריו למוזיאון תנ"ך, עד שהגיעו אנשי העסקים שי מלכה וגדי דלמן והפכו אותו למלון בוטיק "אלגרה".


אז התגלגלנו לSEASON


את הארוחה /סדנה המושקעת ליוו יינות של "פלאם"


שולחן ערוך, אי עבודה וטאבון לוהט ציפו לנו בSEASON


ואינסטרומנטים לארוחה חלומית


אמרנו שלום לשף אורן וינקלר??



הנה מה שנשתה הערב..
פלאם יין מיקב בוטיק בהרי ירושלים


אז התחלנו עם משקה סנגריה פירותי לפתיחה


כוסית יין לבן


ואז הגיע מרק ארטישוק  ירושלמי וערמונים שאת טעמו המופלא אי אפשר לתאר במילים


מיד אחרי ברוסקטה גויאבה מתמסמסת בפה


טעימה קטנה מגן עדן

אורן וינקלר מארח מסביר מלמד  מבשל


והטאבון מאחור כולו להבות שיקלטו תיכף פוקצ'ות הורסות שהכין אורן וינקלר, לאורן יש צוות שלם מאחור שעוסקים איתו במלאכת הבישול, והערב זורם, הריחות משכרים והאוירה של המקום רומנטית ירושלמית, גשם בחוץ , ואנחנו חושבות מי בכלל רוצה לחזור הביתה אחרי ערב כזה..המלון בו שוכנת SEASON יפה מכל זווית שתסתכלו .



אורן מבריש כל פוקצ'ה שיוצאת מהטאבון הלוהט בשמן זית ומגלה לנו שקמח תירס שהוא מוסיף לבצק מוסיף פריכות לפוקצ'ות. תרשמי נחמה.. אתם רואים גם סברסים ברקע, הם יהפכו למרק סברס קר שיוגש אחכ לקינוח.


זה הגיע עם שלישיית מטבלים משגעים של ארטישוק, ונענע ואלוקים יודע מה עוד, עמדנו שם וטבלנו פוקצו'ת לוהטות .
פוקצ'ה בתימין בר, מטבל קישואים ביוגורט ונענע, מטבל מנגולד ומטבל דלעת וג'ינג'ר.


בנתיים בצד קלטתי שמישהו עובד על ה"ארנצ'יני" שלנו


גם הבשר הזה יהפוך למנת אוכף טלה עסיסית שתוגש כמנה העיקרית במהלכו של הערב


מנ חיננית מאוד וטעימה של קרפצ'ו בר ים בוינגרט ים תיכוני

וזו המנה שלי..


בצד יש בצק לפוקצ'ות ואורן והצוות ממשיכים כל הזמן להכין עוד ועוד מנות


סיפרתי לכם את הסוד עם הקמח תירס נכון?



ותראו מה הגיע בכוסיות סביצ'ה דג טונה אדומה מעולה שבמעולים


כל ביס אושר


אורן שולף קערה של לבנה כבשים תוצרת SEASON ואנחנו ממתינים שזה יגיע לצלחת שלנו .
חלקנו את השולחן עם כמה זוגות ,אמא ובת ואנחנו שילשיית גרגרניות בדרכים


והנה הא לבנה כבשים שהולכת טוב מאוד עם פוקצ'ה חמה


זה יהיה מרק סברס!


ארנצ'יני חמים הגיע לשולחן


ושלושת המטבלים המופלאים


מנת דג פלמידה  ואספרגוס



המנה העיקרית אוכף טלה עסיסי ורך



ומהזוית הזו..


פולנטה תירס פרמז'ן  ואספרגוס


הגיע זמן קינוח קוביית מרשמלו חרוכה שוקולד חלבה וריבת שזיפים


היה מושלם!


יש מצב שזה רג'ב של אלגריה?


תם לו ערב קסום ביותר במסעדת SEASON שבמלון הבוטיק אלגריה  דרך האחיות 13 עין כרם ירושלים
פסטיבל מסעדות פתוחות יסתיים היום ויש לכם עוד הזדמנות לחוות את SEASON או את שאר ההפתעות הקולינריות שמציע הפסטיבל- צאו תהנו!
הטלפון של SEASON  02-6500506




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,484,476
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת