33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

שאריות וליהנות

13/11/2018

שאריות,

כשאומרים שאריות, מה האסוציציות שעולות בך מיד?

דברים שנשארים ובדרך כלל נשכחו, נפלטו ולבסוף לרוב גם נזרקו?

או אולי דוקא בא אליך זכרון מכתה ג' ד'...שאריות בחילוק ארוך וכזה...? (יכול להיות שהזכרון הזה מלווה בצמרמורת קלה, אי שם בחוט השידרה...).

או נגיד מי שבא מתחום הצילום והעריכה, החלקים האלה שנופלים (פעם) על הרצפה...

כך גם כל מי שגזר/ה ותפר/ה....

איזו אסוציציה עולה בך?

ברור, אני מניחה, שהאסוציאציה הראשונה של כולנו היא, שאריות אוכל....

רק על האסוציציות האלה (כל אלה שהוזכרו לעיל), ועל כל הזכרונות בהקשר הזה, אפשר לכתוב ספר או לפחות פרק.

לא. לא לדאוג, נשאר הפעם, בקטנה.

אני בדרך כלל בארוחות הגדולות משתדלת לא להשאיר אצלי שאריות...שולחת עם כולם כמה שאפשר וכמה שיותר בקופסאות.

ולמדתי בארוחות "קטנות" להשתמש בסירים קטנים שעוזרים לי מאוד עם המידות.

ובכל זאת, לפעמים, או מארוחות גדולות או מארוחות קטנות נשארות שאריות.

קורה וקורה שאני משתמשת בהם. אבל תמיד! תמיד, אני מחליפה להם את האדרת ומשנה להם את האופי אם אפשר מקצה לקצה.

כי שאריות, מכל סוג, (לא רק של אוכל), מזמינות אותך לגילויי יצירתיות.

כך קרה גם אתמול שבא לי למלא טאקו מוכן ששכן בארון המטבח מזה זמן, למלא במילוי טעים של ירקות ועוד...

במקפיא התחבאה לה קופסא קטנה עם מדבקה שנשאה את השם "קציצות"

ובמגירת המקרר נחו להם בשקט, בעצם בדממה, גזר, כרוב ופיטריות.

שברתי את שלוותם, שלפתי אותם ויצאה ארוחה לתפארת, כזו ששווה לכתוב עליה שתשאר למזכרת.

אז הנה הגעתי עד הנה בהמון דיבורים ועכשיו, למעשים!

ארבע טאקוס טעימים ומהירי הכנה

המצרכים (כמובן שאפשר לעשות שינויים)

1 גזר מגורר בגסות

1/3 כרוב קצוץ באריכות

4,5 פטריות שפניון פרוסות בנדיבות

4 קציצות בשר (או ירקות) משאריות

מלח, פלפל לפי הטעם

רוטב צ'ילי חריף

1/2 כוס ציר (זו השארית שאני הכי אוהבת להשאיר לי בכוסות במקפיא)

כף ליקר תפוזים (תוספת ארומת אלים).

הכנה

מקפיצים את הירקות

מוסיפים את הקציצות ו"שוברים" אותם קצת (אבל לא מפוררים - שנרגיש אותם כשאוכלים)

מוסיפים את התבלינים ואת הנוזלים.

מקפיצים ביחד עוד כמה דקות שכולם יתחבקו ויחיו ביחד טוב

מחממים קצת את הטאקוס (הקנויים)

מכניסים לכל טאקו מלא החופן

מוזגים כוס יין ליד

ווואללה! ארוחת שאריות מהירה ומעולה מכילה בתוכה את כל המרכיבים המזינים.

המלצה: כדאי לא לאכול לבד!

שיהיה עוד מי שנהנה להתכבד...

עשיתי להם בוק

 

מהקופסא הזו נלקחו הטאקוס אחר כבוד

כאמור,

שאריות וליהנות!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת