33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

היצירה של הלב @

רות מבשלת איכות

סירות חצילים בבשר

05/11/2018

     

סירות חצילים בבשר

מצרכים:
6-7 חצילים בינוניים שטופים וחצויים לאורכם
6 עגבניות פרוסות לעיגולים
כף טימין יבש
מלח לפי טעם
שמן זית

לבשר:
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
כף שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי טעם
חצי כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
(אפשר לאיזון חמיצות להוסיף כפית סוכר)

אופן ההכנה:

את החצילים החצויים להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
לחרוץ חתכים לאורך ולרוחב,
לזלף שמן זית מעל וטיפונת מלח.
להכניס לתנור שחומם מראש 225 מעלות עד להשחמה קלה.

בינתיים נכין את הבשר:
בסיר רחב לטגן את הבצל עד להזהבה קלה,
להוסיף את הבשר ולפורר אותו בעזרת כף עץ. 
לטגן יחד עם הבצל עד שמשנה את צבעו,
להוסיף שום, ותיבול ולבסוף את רסק העגבניות, לערבב טיפה ולכבות אש.

לאחר שהחציל השחים טיפה,
יש למלא במרכז כל חצי מתערובת הבשר בנדיבות עד כיסוי. 
להניח שתי פרוסות עגבניות לזלף מעט שמן זית מעל ולפזר מעט טימין יבש מי שאוהב,
ולהחזיר לתנור לעוד כ20 דקות.

הולך נפלא עם זילוף טחינה מעל..

מנה טעימה וכייפית,
תהנו

רות פוזדירקה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

פירגון @
בולי העורך של תפוז @
פוסטים מיוחדים ;-)
מתכוניי ב- Foodpage
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נסלישיליפוז15 אלא אם צויין אחרת