88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרנה מרוקאית

פרנה מרוקאית

פרנה מרוקאית

הכי טעים להכין ולהגיש חם,  מיד לשולחן

 קריספי מבחוץ, רך בפנים 

מצרכים:

1 ק"ג קמח לבן

20 גר' שמרים יבשים

15 גר' סוכר (כף)

15 גר' מלח (כף)

100 מ"ל שמן רגיל

20 מל' שמן זית  (ועוד קצת לפתיחת הפרנה על השולחן ואפיה)

800  - 600 מל' מים חמימים (שימו לאט לאט יכול להיות שתזדקקו לפחות)

להכין בצק,  הבצק רך ודביק מעט, וזה יסתדר תוך כדי עבודה.

להעביר לקערה משומנת בשמן זית, לגלגל בה את הבצק שלא יתיבש, לכסות להתפיח שעה עד הכפלת נפח. (זה יעשה את הבצק רך ואוורירי). 

להוציא אויר מהבצק, ללוש היטב לחלק ולעצב  ל-3 כדורים, ( כדי שיתאוורר מעט), בהתפחה הם יידבקו וזה בסדר,

לכסות 30 דקות להתפחה, עד הכפלת נפח.

לחלק ל- 11 - 12 כדורים לפרנות אישיות, לא עובדים עם מערוך,

 לפתוח בידיים משומנות בשמן זית,  כמו פיתה עבה, 

האפיה: תנור  250 מעלות מצב גריל,  שלב שני מלמעלה, להניח בתבנית  מקומחת קלות  להתיז מים עם היד על הבצק, 

ולאפות עד השחמה, כ- 4 - 7 דקות לעקוב ולשים לב שלא ישרף.

 

 כשצד אחד שחום להפוך לצד שני, להתיז מים עם היד, להחזיר לתנור  ולהשחים.

 

חילקתי ל- 6 כדורים שווים,

על נייר אפיה עגולמקומח קלות  ובאצבעות טבולות בשמן זית,  עיצבתי  כל כדור בצק  לעיגול, 

    

משכתי את הנייר עם עיגול ההבצק לתבנית, התזתי מים מעל הבצק, והכנסתי לאפיה על גריל  שלב שני מלמעלה

עד לגוון זהוב / שחום

קרדיט: עידו

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת