44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק גריסי פנינה עשיר בירקות

26/10/2018
מרק גריסי פנינה עשיר בירקות

מרק גריסי פנינה

עשיר בירקות

 מרק חורף קלאסי

 

 

 

 1.5 -  1 כוסות  גריסי פנינה,

לברור את הגריסים ולשטוף היטב, עד שהמים צלולים,

לכסות במים עד שיגיע תורם להכנס לסיר,

 לקצוץ ולטגן בצל גדול במעט שמן, בסיר עמוק שיכיל את כל המרק, לטגן עד שמתחיל להזהיב לערבב מדי פעם,

להכין קערה גדולה

בינתיים, לשטוף היטב 1 בטטה, ולקלף

 3 - 5 תפוחי אדמה, לקלף 

 2 גזרים לקלף,

לחתוך לקוביות במעבד מזון (עם דיסקית הצ'יפס), 

 

להעביר לקערה

ולהוסיף:

 3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפיסות,

 2 כרישות להשרות במים (יש הרבה חול), ולקצוץ לקוביות את החלקים הלבנים והירוקים שצמודים אליהם,  (בעלים הארוכים לא נשתמש)

 1/4 ראש כרוב בינוני, חתוך לרצועות דקות

עגבניה חצויה,

לערבב,

 

 בינתיים

 לקצוץ צרור קטן שמיר עלים וגבעולים,

 צרור קטן פטרוזיליה, עלים וגבעולים,

 2 שיני שום קצוצות,

 להוסיף לסיר.

  

לערבב ולאדות יחד להוסיף את הגריסים ולהמשיך עוד כ-  7 - 5 דקות

 

 

להוסיף לסיר תיבול:

1/2 כף מלח,  1/2 כף פלפל שחור , 1 כף פפריקה מתוקה,  2 - 3 כפות אבקת מרק איכותי, 

לערבב, להמשיך בבישול עוד 2 דקות,

להוסיף מים רותחים, בכמות המרק הרצויה, (חלק נספגים בגריסים), 

לבשל עד ריכוך את הגריסים, לטעום ולתקן תיבול. 

 

                               

 

 

 

                         

מרק שניתן להוסיף לו  מיני ירקות שאוהבים (כגון כרובית,  דלעת) ,

או לגרוע מכמות הירקות שאוהבים פחות.

אפשר להוסיף רסק עגבניות 3 - 4 כפות

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת