5656
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג הבית

הנושא החם: פסטה

הנושא החם: פסטה

ום הפסטה העולמי- 25 באוקטובר
 

יום הפסטה העולמי, שנחגג ב- 25 באוקטובר בכל שנה, הוא היום שאנשים ברחבי העולם חוגגים את קיומו של התענוג הבצקי הקולינרי היצוק לתוך צורות קטנות ומצחיקות שממנו מכינים פסטה. הפסטה היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי, העדות הראשונה שלה היא בסיציליה, בשנת 1154. פסטה היא אחד המאכלים האהובים על צרכני האוכל ברחבי העולם.

ישנן מעל 600 צורות של פסטה הידועות למין האנושי, והשמות שלהם הם תיאורים של הצורות שלהם. ספגטי ("כבל"), אטריות ("תולעים קטנות"), rotini ("ספירלות"), fusili ("כישורים"), טורטליני ("עוגות קטנות"), לינגוויני ("לשונות קטנות"), Conchiglie ("מעטפות"), פטוצ'יני ("סרטים קטנים"), פנה ("קוצים") וCapellini ("שערות דקות").

הרעיון מאחורי יום הפסטה העולמי שנקבע בקונגרס הפסטה העולמי בשנת 1995.

לדעתי זהו המאכל האהוב ביותר בעולם ללא ספק ואם יצא לכם לצפות בשנים האחרונות בתכנית של "גידי ואהרוני" שטיילו בדרך המשי בטח ראיתם איך הפסטה או האטריות נוכחת בכל מטבח ובכל תרבות מהמזרח הרחוק ועד אירופה.

ספרו לנו על הפסטה הטובה ביותר שאכלתם

על התכון פסטה הכי מנחם שאתם מכירים

או כל דבר אחר שקשור לנושא

אל תשכחו תייג את הנושא החם - פסטה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הנהלת הבלוגים אלא אם צויין אחרת