88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם מקמח כוסמין מלא (2)

19/10/2018
לחם מקמח כוסמין מלא (2)

לחם מקמח כוסמין מלא (2)

 

 

מרכיבים:

 (הערות שלי באדום)

1 ק"ג קמח כוסמין מלא,

2+1/2 כוסות מים חמימים,

 4 כפות דבש,

 3 כפיות שמרים יבשים,

 3 כפיות מלח (להוסיף אחרי חמש דקות לישה)

2 כפות שמן זית (הוספתי על אחריותיindecision)

לגיוון: גרעיני חמניות / דלעת, שומשום, זרעי פשתן

אופן הכנה:

 בקערת המיקסר + וו לישה לשים  קמח + שמרים + דבש + 2 כוסות מים חמימים (בהדרגה)  2 כפות שמן זית. ללוש את כל המרכיבים זולת המלח, חמש דקות במהירות בינונית

להוסיף את המלח ומים לפי הצורך , טיפין טיפין בהפסקות, תוך כדי פעולת המיקסר,

להמשיך ללוש עוד 7 דקות לבצק דביק מעט, לכסות בניילון רופף ומעל מגבת להתפחה של שעתיים,

 ללוש היטב ידנית, ולהמשיך להתפיח עוד שעה מכוסה, 

 לשים את הכיכרות או הלחמניות על נייר אפיה, הבצק יוצא דביק, לחלק את הבצק בעזרת כף, לשלוש תבניות מרוחות בשמן זית, לישר מעט בתבנית 

 לעשוות 3 - 4 חריצים בסכין חדה ודקה,  על כל כיכר לחם, לזרות מעט קמח מעל, דרך מסננת, ולכסות שוב בניילון רופף ומגבת מטבח,   להתפיח 50 דקות,

לחמם תנור אפיה ל- 230 מעלות  חום עליון תחתון, עם אבן שמות בתחתית התנור,

 

 להכניס את הלחם עם הנייר אפיה (כאמור, שמתי ב- 3 תבניות לחם רחבות מהסטנדרט, בגודל בינוני) בתחתית התנור 

לאפות כך על תחתית התנורר 30 דקות,  

להעביר לאמצע התנור על הרשת,  ולהשליך 4 קוביות קרח בתחתית התנור ליצירת אדים,  להמשיך עוד 5 דקות באפיה,

סה"כ לאפות 35 דקות עד השחמה יפה,

לבדוק שמוכן.

 

 

    

                         

                                                                        

   

     

לפרוס את הלחם רק אחרי קירור מלא, להשאיר כמה שרוצים במיידי, וכל היתר, 

 לשים כל כיכר בקופסה מאורכת, שמכילה כיכר לחם שלמה +  עם מכסה, ולהקפיא 

קרדיט : שטיבל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת