44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

קציצות טונה ברוטב חריף וירקות

16/10/2018
 
 
היישר לפינה לידענים, מנוסים, זריזים וחסרי סבלנות.
 
 
יש מאכלים שהזמן עושה להם טוב. את זה למדתי מאמי, שתהיה לי בריאה עד 120. זה אומר שאחרי לילה במקרר ואפילו אחרי יממה, טעמם משתבח. זה בדיוק מה שקרה לי הפעם. יש גם כאלה שלאחר הקפאה טעמם משתבח. זו אחת הסיבות להבדל בין טעם של אוכל מסעדות לבין טעם של אוכל מהבית. של אמא. שום מאסטר שף לא יוכל להכין ככה, כי תמיד אין להם זמן. הפעם טעמתי כשסיימתי להכין. לא היה משהו. בסדר, אכיל - אבל לא יותר מזה. אחרי לילה במקרר - לא להאמין שזה אותו דבר. הטעם - אחר לגמרי. ממש טעים מאד.
 
הפעם הכנתי קציצות טונה ברוטב חריף. הסתמכתי על מתכון של השף אבי ביטון, אבל כדרכי בקודש הכנסתי שינויים לפי טעמי. גם אתם לא מחוייבים לשום מתכון ותוכלו להכניס שינויים כאוות נפשכם. 
בכותרת המתכון של אבי ביטון כתוב "קציצות טונה ברוטב מרוקאי חריף". בסרטון הוא קורא לזה רוטב חריימה. לא מדויק. רוטב חיימה הוא רוטב נקי. ללא ירקות. תקראו לרוטב שלי איך שאתם רוצים: מרוקאי, טוניסאי, צפון אפריקאי, ים תיכוני, אצלי הוא חריף עם הרבה ירקות שיכולים לשמש כתוספת או גם לרוטב על מצע אורז לבן. על הלחם והחלה במתכון של אבי ביטון החלטתי לוותר. אורז עדיף לי ולבנות.
 
 
מצרכים: עבור כ-18 קציצות.
הכי חשוב: סיר רחב. הקציצות לא צריכות להיות בערימה אלא מסודרות כולן קרוב לתחתית הסיר.
להכין גם תבנית אפיה מכוסה בניר אפיה, שתכיל את כל הקציצות.
 
לקציצות:
3 קופסאות טונה (160 גרם ליחידה, 112 גרם נטו מסונן) סחוטות היטב ממים/שמן.
1 בצל לבן גדול קצוץ דק-דק.
3 ביצים (אני משתמש בגודל L).
הרבה פטרוזיליה קצוצה - כמות לפי טעמכם. למי שמעדיף כוסברה - עניינו.
1 כוס* פירורי לחם או קמח מצה (מוסיפים עוד בהמשך אם צריך ואסביר בהמשך).
¼ כפית כמון.
¼ כפית פפריקה מתוקה.
¼ כפית פפריקה חריפה.
מעט כורכום.
מלח בכמות לפי טעמכם.
מעט פלפל שחור. לא צריך הרבה כי יש שני סוגי פפריקה וגם הרוטב חריף. לא צריך חריפות שתחייב הזמנת מכבי אש.
 
לרוטב, בסדר ההכנסה לסיר (כך אני גם מסדר אותם על השיש - שלא לאמץ יותר מדי את שרירי הזכרון):
¼ כוס שמן לטיגון (קנולה) לא שמן זית. לא מתאים כאן.
קמצוץ "קוצי" טימין יבש (שהם לא באמת קוצים אלא העלים היבשים שלו). מי שמעדיף רוזמרין - בכיף.
בצל לא גדול חצוי ופרוס דק, אבל לא קצוץ.
5-6 שיני שום גדולות פרוסות דק.
פלפל ירוק חריף, לפי מידת חריפות רצויה, פרוס לטבעות. שימו לב להוציא מהפלפל את הגרעינים ואת המחיצות הפנימיות הבהירות. הם חריפים - אש. אין צורך. 
1-2 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים) באורך כ-5-7 ס"מ.
1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות.
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות די גדולות. לפי אבי ביטון - קלופות. אני לא קולף אותן אלא אם יצטרכו לאכול מבוגרים הרגישים ומתקשים לעכל קליפות עגבניות.
2 כוסות מים רותחים.
2 תפוחי אדמה לא גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות. תפוחי האדמה מאזנים וממתנים מליחות וחריפות.
כף גדושה רסק עגבניות.
½ קופסת שימורים של גרגירי חומוס, עם חצי כמות המים של הקופסא.
פטרוזיליה קצוצה - כמות לפי הטעם.
¼ כפית כמון.
¼ כפית פפריקה מתוקה.
¼ כפית פפריקה חריפה.
¼ כפית כורכום.
1 כף סוכר.
מלח בכמות לפי הטעם.
מעט פלפל שחור. מעט, כי יש פלפל חריף ושני סוגי פפריקה.
כף וחצי מיץ לימון.
 
אופן הכנה:
מתחילים מתערובת לקציצות:
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לספיגת נוזלים וערבוב טעמים.
 
עוברים לרוטב:
מחממים היטב בסיר רחב את השמן.
מכניסים את הטימין ומערבבים כחצי דקה או קצת יותר.
מוסיפים את הבצל ומערבבים. מטגנים כדקה או עד התחלת שקיפות. מה שקורה קודם.
 
בינתיים מחממים תנור אפיה ל-210 מעלות חום עליון ותחתון.
 
ממשיכים עם הרוטב:
מכניסים את השום הפרוס ומערבבים. טיגון - כדקה. זהירות: השום נוטה להשרף מהר. אם תראו שזה מתחיל, אז לא מחכים את הדקה אלא ממשיכים במתכון.
מכניסים את הפלפל החריף ואת כל הירקות בלי החומוס ובלי תפוחי האדמה. מטגנים כ-2-3 דקות.
מכניסים את המים הרותחים, את התבלינים ועשבי התיבול, רסק העגבניות, הסוכר, מיץ הלימון, החומוס ותפוחי האדמה. מערבבים היטב.
מכסים את הסיר במכסה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום.
 
יוצרים את הקציצות:
מוציאים את התערובת מהמקרר, מנסים ליצור קציצה אחת ומנסים לסחוט אותה. אם היא נוזלית או ניגרים ממנה נוזלים מוסיפים פרורי לחם או קמח מצה ומערבבים. העיסה צריכה להיות קצת רכה אבל סמיכה מאד. לא דלילה או נוזלית. מתחילים עם חצי כוס פרורי לחם ומוסיפים לפי הצורך. הכדורים שיוצרים ממנה צריכים להיות יציבים.
בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל ביצה גדולה L או XL ומניחים על התבנית עם ניר האפיה.
מכניסים לתנור בחצי גובה ומנמיכים חום ל-190 מעלות במשך 12-15 דקות.
 
מוציאים את התבנית מהתנור (טוב להשתמש בכפפות מיוחדות או כמה שכבות של מגבת. התבנית חמה מאד).
מכניסים את הקציצות לסיר אחת אחת תוך שימוש בשתי כפות. בכף אחת יוצרים גומה בין הירקות ובכף השניה מניחים בה את הקציצה.
אחרי הנחת כל הקציצות מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה (זה קורה מהר) מנמיכים אש למינימום ומבשים במשך 7-8 דקות.
הופכים את הקציצות בעזרת הכפות ומבשלים 7-8 דקות נוספות בסיר מכוסה.
 
תהנו.
מחר זה יהיה הרבה יותר טעים.
 
 
הפינה לידענים, מנוסים, זריזים וחסרי סבלנות.
 
מצרכים: עבור כ-18 קציצות.
הכי חשוב: סיר רחב.
להכין גם תבנית אפיה מכוסה בניר אפיה, שתכיל את כל הקציצות.
 
לקציצות:
3 קופסאות טונה (160 גרם ליחידה, 112 גרם נטו מסונן) סחוטות היטב ממים/שמן.
1 בצל לבן גדול קצוץ דק-דק.
3 ביצים (אני משתמש בגודל L).
הרבה פטרוזיליה קצוצה. למי שמעדיף כוסברה - עניינו.
1 כוס* פירורי לחם או קמח מצה (מוסיפים עוד בהמשך אם צריך).
¼ כפית כמון.
¼ כפית פפריקה מתוקה.
¼ כפית פפריקה חריפה.
מעט כורכום.
מלח בכמות לפי טעמכם.
מעט פלפל שחור. לא צריך הרבה כי יש שני סוגי פפריקה וגם הרוטב חריף. לא צריך חריפות שתחייב הזמנת מכבי אש.
 
לרוטב, בסדר ההכנסה לסיר:
קמצוץ "קוצי" טימין יבש. מי שמעדיף רוזמרין - בכיף.
בצל לא גדול חצוי ופרוס דק, לא קצוץ.
5-6 שיני שום גדולות פרוסות דק.
פלפל ירוק חריף, לפי מידת חריפות רצויה, פרוס לטבעות. שימו לב להוציא מהפלפל את הגרעינים ואת המחיצות הפנימיות. הם חריפים - אש. אין צורך. 
1-2 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים) באורך 5-7 ס"מ.
1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות.
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות די גדולות. מי שמעדיף לקלוף אותן - עניינו.
2 כוסות מים רותחים.
2 תפוחי אדמה לא גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות.
כף גדושה רסק עגבניות.
½ קופסת שימורים של גרגירי חומוס, עם חצי כמות המים של הקופסא.
פטרוזיליה קצוצה - כמות לפי הטעם.
¼ כפית כמון.
¼ כפית פפריקה מתוקה.
¼ כפית פפריקה חריפה.
¼ כפית כורכום.
1 כף סוכר.
מלח בכמות לפי הטעם.
מעט פלפל שחור. מעט, כי יש פלפל חריף ושני סוגי פפריקה.
כף וחצי מיץ לימון.
 
אופן הכנה:
מתחילים מתערובת לקציצות:
מכניסים את כל המרכיבים לקערה ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לספיגת נוזלים וערבוב טעמים.
 
עוברים לרוטב:
מחממים היטב בסיר רחב את השמן.
מכניסים את הטימין ומערבבים כחצי דקה או קצת יותר.
מוסיפים את הבצל ומערבבים. מטגנים כדקה או עד התחלת שקיפות. מה שקורה קודם.
 
בינתיים מחממים תנור אפיה ל-210 מעלות.
 
ממשיכים עם הרוטב:
מכניסים את השום הפרוס ומערבבים. טיגון - עד דקה ושלא ישרף השום.
מכניסים את הפלפל החריף ואת כל הירקות בלי החומוס ובלי תפוחי האדמה. מטגנים כ-2-3 דקות.
מכניסים את המים הרותחים, את התבלינים ועשבי התיבול, רסק העגבניות, הסוכר, מיץ הלימון, החומוס ותפוחי האדמה. מערבבים היטב.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום.
 
יוצרים את הקציצות:
מוציאים את התערובת מהמקרר, מנסים ליצור קציצה אחת ומנסים לסחוט אותה. אם היא נוזלית או ניגרים ממנה נוזלים מוסיפים פרורי לחם או קמח מצה ומערבבים. הכדורים שניצור צריכים להיות יציבים.
בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל ביצה גדולה ומניחים על התבנית עם ניר האפיה.
מכניסים לתנור בחצי גובה ומנמיכים חום ל-190 מעלות במשך 12-15 דקות.
 
מוציאים את התבנית מהתנור.
מכניסים את הקציצות לסיר אחת אחת תוך שימוש בשתי כפות. בכף אחת יוצרים גומה בין הירקות ובכף השניה מניחים בה את הקציצה.
אחרי הנחת כל הקציצות מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה (זה קורה מהר) מנמיכים אש למינימום ומבשלים במשך 7-8 דקות.
הופכים את הקציצות בעזרת הכפות ומבשלים 7-8 דקות נוספות בסיר מכוסה.
 
תהנו.
מחר זה יהיה הרבה יותר טעים.
 
 
*במתכון זה כוס היא סטנדרטית של 240cc (מלאה עד שפתה) כמו בצילום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת