66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחם תלישה ממולא גבינה

12/10/2018
לחם תלישה ממולא גבינה

בס"ד

לחם זיתים ממולא בגבינה

המצרכים ללחם:

1 כף מלח

1 ק"ג קמח

2.5 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

2.5-3 כוסות מים פושרים

1/2 כוס שמן

1 קופ' טבעות זיתים

ביצה טרופה מדוללת עם כף שמן

שומשום/קצח

להברשה:
רבע כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
אורגנו
גבינת העמק מגורדת
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנת הלחם:

- לשים בקערת המיקסר לפי הסדר את המלח,קמח,שמרים,סוכר ו-2.5 כוסות מים ולהתחיל ללוש, במידת הצורך להוסיף עוד מים.

- כשמתגבש בצק להוסיף את השמן ואת הזיתים ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

- לכסות ולהניח לתפיחה עד להכפלת הנפח.

- לחלק את הבצק ל- 3 חלקים.

- לפתוח כל חלק בעזרת הידיים, לגלגל לצורת לחם ולהניח בתבנית משומנת.

- להניח לתפיחה עד שתופח היטב עד לשפת התבנית

- לחמם תנור ל- 200 מעלות..

- להבריש בביצה טרופה עם כף שמן ולזרות שומשום וקצח.

- להכניס לאפיה בחום של 200 מעלות עד להשחמה מלאה 25-30 דקות בערך.

- לאחר שהלחם התקרר היטב ליצור חתכים (כמו בתמונה).
- בקערית לערבב את השמן זית,שום ואורגנו.
- להבריש את הלחם היטב מבחוץ ובין החתכים.
- להכניס בין כל חתך מעט מן הגבינה המגורדת.
- לזרות מלח ופלפל גרוס ולהכניס לאפיה חום של 200 מעלות 10-15 דקות עד שהגבינה נמסה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת