88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת פרג יינית

21/11/2018
עוגת פרג יינית

עוגת פרג יינית

 

         

 

 

עוגת פרג ושוקולד:
מצרכים:
1/3 כוס חלב
1/3 כוס יין מתוק ( של קידוש )
100 גרם פרג ( מומלץ שניטחן במקום )
5. ביצים
קליפת לימון מגורדת
1 ורבע כוסות סוכר
1/2 כוס שמן 
1 וחצי כוסות קמח
1. אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

לשוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה 

אופן ההכנה:
את החלב והיין מחממים במיקרוגל במשך דקה וחצי, מערבבים ומוסיפים את הפרג וגרידת הלימון, מניחים בצד לקירור 10 דקות.

את החלמונים מקציפים עם 3/4 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה מעט והצהוב בצבע בהיר,

בהדרגה מוסיפים את השמן ואת תערובת הפרג, את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר ( 1/2 כוס ) .
מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת הראשונה בהדרגה בתנועות קיפול עדינות ( לשמור על נפח ).
בתבנית 26 (אפיתי ב- 24) ,אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ- 50 דקות בערך ( בודקים עם קיסם שיצא יבש ).

מכינים את השוקולד:
מרתיחים את השמנת מתוקה
את השוקולד שוברים לקוביות ומניחים בקערה
שופכים את השמנת המתוקה החמה על השוקולד, מחכים 2 דקות מערבבים ושופכים מעל העוגה.

אופציות נוספות לקישוט:

אפשר רק לבזוק אבקת סוכר, 

 אפשר לצפות בגנאש שוקולד ולטפטף חוטי ממרח לוטוס, כמו בתמונה,

אפשר על הגנאש להוסיף פרחי קצפת

 

  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת