11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מאפה תפוחים אלגנטי

09/10/2018
מאפה תפוחים אלגנטי

 מאפה  תפוחים  אלגנטי 

 

בסוף הערות שלי באדום

 

 

מרכיבים

  • בצק
  • 4 כוסות קמח

  • 7 גרם שמרים יבשים (3/4 כף)

  • 3 כפות סוכר

  • 2 יחידות ביצים קטנות או ביצה אחת גדולה

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 150 גרם חלב( 3/4 כוס) פושר

  • 50 גרם שמנת מתוקה( 1/4 כוס)

  • 2 כפות חמאה

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 יחידה קורט מלח

  • למלית:
  • 100 גרם (1/3 כוס) מים

  • 5 כפות סוכר

  • 1 כף לימון

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

  • 4 יחידות תפוחי עץ יפים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 3 כפות ריבת אננס (אופציה)

אופן ההכנה

 

   

  • 1

    בקערה קטנה להוסיף 2 כפות סוכר + כף קמח + שמרים + 100 גרם(חצי כוס) חלב פושר, לערבב היטב לכסות ולתת לנוח 20 דקות.


  • 2

    בינתיים להמיס חמאה ולקרר לערבב יחד את הביצים החמאה המומסת החלב והשמנת החמימה והתמצית וניל.


  • 3

    בקערה בינונית לסנן את הקמח עם המלח, להוסיף את כל המרכיבים וללוש לבצק רך וחלק ולא דביק אם צריך להוסיף מעט קמח אז כף כל פעם. לתת לנוח לשעה ואז להוריד אויר ללוש שוב מספר דקות ולמקרר לכל הלילה או לשמונה שעות.


  • 4

    במחבת על להבה בינונית להוסיף את המים הסוכר והלימון להביא לרתיחה עדינה ולהמשיך לבשל 4-5 דקות להוסיף את תפוחי העץ ואגוז המוסקט ולהמשיך לבשל עד לקבלת צבע שחום וריבתי ( לא יהיו לכן נוזלים) להמשיך לבשל עד לקירמול. להוסיף את הריבת אננס ולערבב היטב להניח בצד, להתקרר.

  •  


  • 5

    לחלק את הבצק ל 4 כדורים שווים על משטח מקומח מעט לרדד דק לעיגול 2-3 מ"מ עובי.  ממליצה לדקק יותר את הבצק, שתופח באפיה.?

  • 6

    כאשר מרדדים לעיגול כדאי להניח מעל הבצק צלחת בקוטר של 20-21 ס"מ ולחתוך עם סכין מסביב. בכדי שייצא  עיגול מושלם מהעודפים אפשר ליצור עוד עוגה אישית.

  

 


  • 7

    לחלק ל-4 ** ראו תמונה.

  •  

  • 8

    לחלק את המלית באמצע ולאורך  כל רבע **ראו תמונה.

  •  

  • 9

    לחרוץ שלושה חריצים בכל צד של העלה ** ראו תמונה.

  •  

  • 10

    להעביר צד אחד מעל המלית ומעליו את הצד השני ** ראו תמונה.

  •  

  • 11

    להניח על תבנית עם נייר אפיה לתת מנוחה 20 דקות.

  •  

  • 12

    לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה, או עד שקיבל צבע שחום זהוב לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש.

בחרתי למרוח בסירופ.

 

    

  

 את שאריות הבצק, קיפלתי בצורה שונה, ובזקתי אבקת סוכר 

אפיתי בבוקר, הגשתי אחר הצהריים. מכמות הבצק הזאת התקבלו כ- 24 מאפים אישיים טעימים להפליא, בתנאי שאוכלים אותם מיד לאחר הוצאתם מהתנור,  אך מי יכול להתגבר על כל הכמות, טעימים ככל שיהיו???  את הבודדים שנותרו אחרי האירוח , שמתי בקופסה ובתחתיתה נייר אפיה סגרתי במכסה ושמרתי במקרר, לעתיד לבוא (קפה הבוקר),

בהנחה שחימום רגיל במיקרו, יחזיר את המרקם הראשוני, 

  אבל....ואיפה שיש אבל כמעט תמיד יש בעיה , גיליתי לאכזבתי כי רבה , שבצק המאפה מאוד מתקשה לאחר שמתקרר, (גם בטמפרטורת החדר)   וטעמו הופך להיות סתמי ולא טעים גם לאחר חימום במיקרו למשל,  כשהוא עטוף בנייר אפיה          (וגם אחרי שהות במקרר), 

     לא במיקרו!!!

 

 

אז מה עושים? הכי קל לזרוק לפח, (את זה אשמור כמוצא אחרון) , ושוב אבל...

המילית מצויינת, וסך הכל השקעתי , וחיפשתי פיתרון לבעיה,  ומצאתי

 זהו, אז שמתי דף נייר אפיה בטוסטר עליו הנחתי את מאפה התפוחים, קיפלתי מעל את עודף הנייר אפיה לכיסוי, וסגרתי להצנמה קלה, חברים, תגלית!

היה טעים מאוד, הבצק קיבל מרקם פריך משהו, ובזקתי אבקת סוכר מעל...והמאפה קיבל טעם של עוד.     

  

                     

                              יאמי!!!   

   

קרדיט: שולי אסולין קראסין

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת