88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חלת כדורים דבש ותמרים

חלת כדורים דבש ותמרים

חלת כדורים דבש ותמרים

 

מיקי שמו מבטיח שהחלה נשארת טריה ועסיסית יומיים לאחר שנאפתה, 

מתאימה לראש השנה, בגלל מרכיביה, כחלה מתוקה,

המתכון מתאים ל- 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ

החומרים:

480 מל' מים קרים (2 כוסות),

50 גר' (1 שקית ) שמרים טריים,

2 כפות סוכר,

60 מל' ( 1/4 כוס) דבש,

1 ק"ג קמח לבן,

4 ביצים גודל L,

60 מל' (1/4 כוס) שמן קנולה,

1 כף שטוחה מלח,

10 תמרים מסוג מג'הול , מגולענים, חתוכים לקוביות  בגודל 1 ס"מ, (אפשר להחליף ב-1/2 כוס צימוקים ),

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שקדים פרוסים

אופן הכנה:

בקערת מיקסר ממיסים במים קרים את השמרים+סוכר+דבש.

מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומערבלים בוו גיטרה כ- 10 דקות במהירות איטית /בינונית,  עד שמתקבל בצק אחיד ודביק מעט. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד דקה,

מוסיפים את קוביות התמרים או הצימוקים ומערבלים עד שהם מתפזרים  בבצק בצורה אחידה,

מעבירים את הבצק לקערה משומנת,

 מכסם בניילון נצמד,

מתפיחים עד שמגדיל את נפחו ב- 50%  ,

מעצבים ואופים:

מחלקים את הבצק ל- 18 כדורים שווים במשקל 100 גר' האחד, בכל תבנית משומנת מסדרים 9 כדורים במרוחים של 2 ס"מ ביניהם.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים 30 דקות נוספות,

בינתיים, מחממים תנור ל- 180 מעלות מראש, 

מברישים את החלות בביצה טרופה, ומפזרים פרוסות שקדים,

 אופים 30 דקות עד הזהבה עמוקה.

 

  קרדיט: מיקי שמו לידיעות אחרונות

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת