55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פאי תפוחים

14/09/2018
פאי תפוחים

 

המצרכים:

לבצק:

200 גרם קמח 

175 גרם אבקת שקדים

175 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה/מחמאה

1 ביצה

למלית:

4 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות

50 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר

מעט קינמון

1/4 כוס מים

**ניתן להשתמש במקום המלית הזו במלית מוכנה של תפוחים וקינמון של חב' פוליבה.(למתכון זה צריך 2 קופסאות של המלית המוכנה).

אופן ההכנה:

- להכניס את כל מצרכי הבצק מלבד הביצה למעבד מזון/מיקסר ולעבד עד לקבלת פירורים.

- להוסיף את הביצה ולעבד עד לקבלת בצק.

- לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.

- בסיר קטן להמיס את החמאה/מחמאה להוסיף את התפוחים,הסוכר,הקינמון והמים ולהביא לרתיחה.

- לבשל על אש נמוכה עד לספיגת הנוזלים ושהתפוחים רכים.לקרר היטב.

- לחלק את הבצק ל- 3/4 ו- 1/4.

- לרדד את ה-3/4 בצק על משטח מקומח היטב לעלה דק.לשטח בתחתית ובדפנות של תבנית פאי.

- את ה-1/4 הנותר לשטח בתבנית של התנור.

- לשפוך מעל הבצק שבתבנית את המלית וליישר.

- לאפות בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות עד להשחמה של הבצק.

- לפורר את הבצק שבתבנית ולקשט את הפאי.

- ניתן לקשט בקצפת צמחית/מתוקה.

 

 

 

פאי תפוחים 3.jpgפאי תפוחים 2.jpg

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת