44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

ארטה אמנות הגלידה של סיסי ומרקו מאיטליה משיקה צמד טעמים חדש גלידה שוקולד ובירה וגרניטה תמר הינדי .

ארטה אמנות הגלידה של סיסי ומרקו מאיטליה משיקה צמד ...

 

והפעם #gargeraniot_on_the_road מבקרות בארטה גלידה  בנחלת בנימין 11 תל אביב


אם אתם מגיעים לנחלת בנימין אל לכם לדלג על מספר 11 למה? כי שם נמצאת הגלידריה ארטה של סיסי ומרקו מאיטליה.
זו לא עוד גלידה, זו הגלידה, אל תחפשו דובוני גומי סוכריות קופצות שוקולדים ושאר קישוטים , הקישוט היחידי שתמצאו בטעמים של הגלידה זה עוגיות תוצרת  ארטה שהוכנו בעבודת יד והוטמעו בגלידה.
הטעמים נפלאים אחד אחד ויחודיים לארטה, הגלידה של ארטה לא מפוצצת בסוכר כך שגם אחרי מנה הגונה (ומצויינת אני חייבת לציין) לא תרגישו כבדים.
ארטה  גלידה היא לא רשת וזאת החלטה של סיסי ומרקו, מכינים טעמים בכמויות לא גדולות , מכינים מתכונים שאין לאף אחד. יותר נכון חלוקת העבודה בגלידריה  היא שמרקו מכין גלידה וסיסי מנהלת את החנות.




סיסי ומרקו לוקחים לעבודה בגלידריה ארטה עולים חדשים כאן הם מרגישים בבית בתקופתם הראשונה בארץ, יש לנו מטורקיה, ארה"ב, רוסיה קובה ועוד  מציינת סיסי.


בערבי חמישי מחוץ לגלידריה  מתקיימים ערבי ג'אז  וגלידה לחובבי הגלידה והג'אז, זו פשוט חוויה נהדרת והשילוב מצויין.
בספטמבר מתוכננים ערבי ג'אז נוספים בתאריכים 13.9 ,20.9 ו- 27.9 מהשעה 20:30 בערב.
תבואו הנאה מובטחת.



אז אחרי הטעמים היחודיים לארטה כמו הלחם חמאה, לימון הל,גבינת עיזים וזרעי סלרי, שמן זית, משיקים כאן טעם חדש שוקולד בירה- כן מה ששמעתם..
שוקולד ובירה  Guinness 
טעם ייחודי המכיל שוקולד בלגי איכותי 71% ו15%  בירה Guinness המכילה 5% אלכוהול  ומביאה את הטעם למרירות ייחודית שכל מי שאוהב שוקולד מריר ובירה מאוד יאהב.
הגלידה 100% טבעונית!!



אז מה הקשר לאמנות אתם שואלים?
סיסי מספרת שיש קשר הדוק, הלוגו של לאונרדו נבחר לעטר את הגלידריה ואת גביעי הגלידה, איזון, גם בטעמים, לא מתוק מידי, קצת רנסנס קצת ג'אז,פינת ציור אחד מתחיל השני ממשיך, את קירות הגלידריה מעטרים איורים של מאיה - מאיירת ספרי ילדים-אז כמו שאתם מבינים בהחלט יש קשר לאמנות, ואם תטעמו גם תבינו שגלידה ארטה היא אמנות בפני עצמה.


הטעמים היחודיים לארטה הם יצירה של מרקו בחדר הגלידה השקוף הסמוך, סיסי מכבדת את ההחלטות הקולינריות של מרקו, הל, גבינת עיזים,אגוז מוסקט, קינמון,לחם חמאה, קרמבל,כמובן לצד הקלאסיקותטירימיסו, קרמל, קרם זבינה עם אפרסק, כן היה גם טעם כזה, יש גלידות טבעוניות נהדרות, המנגו פשוט יצירה, יש אגס, יש תאנה וורדים,וניל אמיתי, אגוזי לוז בשוקולד, כל טעם עולה על קודמו, מה יהיה כמה אפשר לטעום?



לימון מוסיף המון...

כטוב ליבנו בגלידה נהננו מהופעת ג'אז מעולה ממש בפתח הגלידריה, תתרווחו יש שולחנות כסאות ואפילו ספסל מתחת לעץ.



הטירימיסו מקרוב וטעם שזכה בפרסים מתחתיו עם קרמבל בהכנה ביתית והרבה פירות יער.


אגוזי לוז


זה טעמו של לחם חמאה כמו ...סוכריית וורטרס משהו כזה.


תמרים, פסיפלורה, פירות יער,תות,לימון הל,מנגו,תמר,שוקולד, פיסטוק ועוד מעולה גם לטבעונים


מה אני בחרתי? מנגו תות ותאנה
כמה זה עולה?
מנת ילדים 12 ₪
כדור 16 ₪, שני כדורים 22 ₪ ושלושה כדורים 25 ₪
1/2 ק"ג 48 ₪   ו 1 ק"ג 88  ₪                       


וזה של 
הדר


ונעבור לגרניטה, זהו מן משקה קליל וצונן שצריך לדעת להכין אותו כדי שיצא בדיוק מושלם.
סיסי ומרקו למדו להכין את הגרניטה  ליד מסינה באיטליה, הגרניטה הגיעה מסיציליה וסיסי אומרת שיש 27 דרכים להכין גרניטה, אני לא יודעת 27 אבל זו של ארטה שהכין מרקו היתה לי מצויינת! אני בחרתי בשקדים, עדי הלכה על התמר ההינדי שזהו אגב הטעם החדש שהושק הקיץ, ואילו הדר הלכה על מוחיטו. 

 
תמרהינדי 
המכילה את הפרי המיוחד בשילוב מיים וסוכר פירות
גרניטה טבעונית לחלוטין בטעם חמצמץ ומרענן.  
הגרניטה לא מכילה גלוטן!
כמה זה עולה?
מחירים:
גרניטה קטן 10 ₪
גרניטה גדול 18 ₪

ואם באמנות עסקינן הנה חלק מהאיורים של מאיה על קירות "ארטה"




פינת הציור בגלידריה


באמצע הערב הצטרפה "אמה" ללהקת הג'אז - מוכשרת הבחורה.

 
ועוד קצת על סיסי מרקו וארטה
סיסי פגאני ומרקו קמוראלי, למדו את סודות ייצור הגרניטה המסורתית המקורית הסיציליאנית באוליברי בסיציליה בשנת 2013 מהמקומיים ששומרים על סודות המסורת משנת 1400 בקירוב.
 
בעבר ייצור הגרניטה נעשה בחורף עם שלג אמתי ומיץ פירות וסוכר שגורדו לתוך שלג ועורבבו יחד עם סוכר בקערות שמוקפות אף הן בשלג ולאחר ייצורן נשמרו עד לאביב בסליקים מתחת לאדמה.
 
כיום משקאות הגרניטה נמכרים כמשקאות מצננים בימות החום והשנה החליטו בעלי Arte- להתחיל את הייצור מוקדם מהצפוי ומשיקים טעמים חדשים שניתן לטעום כבר היום.
 
ייצור הגרניטה מתחיל בשלב הפקת המיץ מחומרי הגלם הטבעיים (פירות /קפה/ שוקולד וכד') והפיכתם לעיסה אחידה עם סוכר פרוקטוז, מים וקירור הדרגתי עד לקבלת מרקם שלגי באמצעות מכונה.
 
על תהליך הפקת המיץ, כמויות הסוכר והמים ,הטמפרטורות והמהירות להפקת השלג של הגרניטה, כמובן שומרים בני הזוג בסוד כמוס!
 
ניתן ומומלץ לשלב מנת גלידה עם משקה גרינטה שמוגש עם קש וכפית יחד לשילוב מושלם של מרקמים טעמים וטמפרטורות.
בנוסף ניתן למצוא בArte Glideria  מבחר טעמים וגרניטות טבעוניים וכן טעמים שלא מכילים סוכר לבן.
 
מרבית משקאות הגרניטה (כמו גם טעמי גלידה רבים) טבעוניים!
 
כל המוצרים ב- Arte - מיוצרים ללא גלוטן וניתן לרכוש גם גביעים ללא גלוטן שנשמרים בוואקום.
 
הגלידריה פתוחה בכל יום א'-ש',  בין השעות: 11:00-23:00
 
בימי חמישי בין השעות 20:30-22:30 מתקיים בגלידרייה מופע ג'אז חי עם הנגנים של קאי גלוסקה טריו.
 
בימי שישי החל מהשעה 17:30 ועד יום ראשון יש אפשרות להיכנס עם הרכב למדרחוב נחלת בניימין ולחנות בצמוד לגלידה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,172
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת