33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

קובה סולת במילוי תערובת בשר במרק דלעת עם מישמיש וצימוקים

13/09/2018

קובה סולת במרק דלעת

הסבתות העיראקיות בישלו לפי עונות, אז כשהסלק של החורף התחיל להראות סימני עייפות, עברו לבשל את הקובות במרק דלעת מרק קובות עם חגיגת טעמים של חמוץ מתוק.

מרכיבים:

ל-40 קובות

מצרכים למרק:

4-3 כפות שמן

1 בצל קצוץ

1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

3 עגבניות חתוכות

מיץ מ- 2 לימונים

חצי כוס משמישים יבשים חתוך ל4

2 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

רוטב צ'ילי חריף מתוק 2-3 כפות

7 כוסות מים

מצרכים לבצק סולת / מעטפת קובה:

1/2 ק"ג (1/2 2 כוסות) סולת

400 גר' חזה עוף טחון

1 כפית מלח

2 כוסות מים

1 כף שמן

מצרכים למילוי

1 ק"ג בשר בקר טחון

3 בצל קטן קצוץ

3 כפיות שמן

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מצרכים למעטפת

2 כוס סולת

350 גר' חזה עוף טחון

2 כפיות שטוחה מלח

2 כפית שמן

2/3 כוס מים פושרים

הוראות ההכנה לקובה

  1. מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים את הסולת, העוף הטחון ,המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ודלילה מעט. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ10 דקות עד שהמים נספגים ונוצר בצק רך וגרגירי.
  2. קודם מהבצק קורצים כ 40 כדורים
  3. מהמילוי מכינים גם 40 כדורים קטנים יותר מכדור פינג פונג
  4. מתערובת הסולת כל כדור בגודל כדור פינג-פונג ,מרכיבים את הקובות בידיים רטובות שלא ידבק ומשטחים את הכדור על כף היד. נוטלים כדור  מהמילוי של תערובת הבשר ומניחים במרכזו. סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים במגש מכוסה ניילון כדי שהקובות לא ידבקו. כך ממשיכים עם כל תערובת הסולת.
  5. מומלץ להניח את המגש עם הקובות שיקפאו במקפיא למשך מס' שעות !!!! אפשר גם להכין כמות גדולה יותר של קובות לאחסן אותם במקפיא לפעמים הבאות.

 

הוראות הכנה למרק:

מתחילים בהכנת מרק הדלעת

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים קוביות דלעת וממשיכים לטגן כ-2  דקות. מוסיפים רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר מלח ופפריקה ורוטב צ'ילי , צימוקים ומשמישים יבשים.

יוצקים 7 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות. לבדוק שהדלעת לא קשה מידי וגם לא רכה מידי.

לבדוק טעמים אם חסר מיץ לימון להוסיף , טעם המרק צ"ל חמוץ מתוק.

ע"מ שיהיה מקום להרבה קובות בסיר רצוי להוציא את הדלעת המבושלת מהמרק לפני הכנסת הקובות

מבשלים קובות במרק הדלעת:

אם הקפאנו את הקובות ניתן להכניסן מהמקפיא ישר למרק אם לא

מחליקים בזהירות למרק הרותח  כדורי קובה מוכנים, ממתינים דקה ומוסיפים עוד  עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בזהירות למניעת הידבקות הקובות אחת לשנייה או לתחתית.

מבשלים על אש נמוכה כ-15-25 דקות. מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור כ-10 דקות.

מגישים יחד עם הדלעת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת